Αρχική arrow Kefalonizw...ντας με την Κατερίνα Φωκά arrow "Αποδομώντας το Μπαρόκ", με την Μαρίνα Στελλάτου.

"Αποδομώντας το Μπαρόκ", με την Μαρίνα Στελλάτου.

Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016

"Αποδομώντας το Μπαρόκ", με την Μαρίνα Στελλάτου.


Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα του Κύκλου Βιωματικών Εργαστηρίων
γιά ενήλικες.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες Κατερίνα Φωκά
Ο κύκλος βιωματικών εργαστηρίων για ενήλικες με αφορμή την ζωγραφική, συνεχίστηκε γιά τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στο Σπίτι του Δασκάλου. Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου συντονίστρια ήταν μιά εξαιρετική παρουσία στον χώρο της τέχνης, η Μαρίνα Στελλάτου.Η Μαρίνα Στελλάτου, γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Από το 2014 ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά, όπου διατηρεί το Εργαστήρι Ζωγραφικής γιά παιδιά και εφήβους "Αποτυπώματα"

Οι συμμετέχοντες αυτή την φορά μοιράστηκαν την τέχνη με την Μαρίνα και  "έπαιξαν" με τον πίνακα του Ντιέγκο Βελάσκεθ. Οι Δεσποινίδες των Τιμών, (Las Meninas), αποδομώντας τον. Ο Ντιέγκο Βελάσκεθ είναι ένας από τους γίγαντες της Δυτικής ζωγραφικής, που σημάδεψε καταλυτικά την ιστορία της τέχνης. Οι Δεσποινίδες των Τιμών, είναι το κορυφαίο έργο του. Αποτελεί ένα στιγμιότυπο από την καθημερινή ζωή της Βασιλικής Αυλής.

Στο κέντρο του πίνακα, εμφανίζεται η μικρή πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την οποία πλαισιώνουν οι δεσποινίδες των Τιμών, ο σκύλος της, το βασιλικό ζεύγος, δύο νάνοι, μιά γυναίκα και δύο άντρες. Αντιπροσωπευτικό έργο της περιόδου του Μπαρόκ, όπου ο χώρος γίνεται πολύπλοκος, οι μορφές παρουσιάζουν κινητικότητα, ροή και γενικά αυτό που επιδιώκεται είναι η σύνθεση αντίθετων στοιχείων, όπως το κοίλο και το κυρτό, ή το φωτεινό και το σκοτεινό.

Ο Πικάσο ζωγράφισε την δική του εκδοχή του πίνακα Las Meninas, το 1957, αποδομώντας τον κυβιστικά.Οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να κάνουν την δική τους δόμηση και αποδόμηση του έργου, ανακαλύπτοντας ορισμένα από τα μυστικά του. Ανέλυσαν μαζί με την  Μαρίνα το έργο και ο καθένας χωριστά προσπάθησε μέσα από τις δομές του πίνακα να αποδώσει τους δικούς του χαρακτήρες κυβιστικά. Ένα όμορφο ταξίδι στον μαγικό χώρο της τέχνης, μία όμορφη εμπειρία που πραγματικά όλοι οι συμμετέχοντες το χάρηκαν.Γιά μιά ακόμη φορά συγχαρητήρια στο Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο για την όμορφη πρωτοβουλία τους.


Της Κατερίνας Φωκά 

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Ιούλ Ιούλ Ιούλ 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 Σεπ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/08/17
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 05:57
Δύση: 19:26

Σελήνη
5 ημερών

Μύρωνος, Θύρσου, Κυπριανού, Ιουλιανής, Στράτωνος και Ευτυχιανού μαρτ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...