Αρχική arrow Kefalonizw...ντας με την Κατερίνα Φωκά arrow Με τα καγιάκ στην Σκωτία

Με τα καγιάκ στην Σκωτία

Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016

Με τα καγιάκ στην Σκωτία

Η προετοιμασία της Κεφαλονίτικης ομάδας γιά το Isle of Skye της Σκωτίας


Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες
Κατερίνα Φωκά


Ο Παύλος Γεωργιλάς μαζί με μαθητές του, Περικλή Βαρούχα και Πάνο Σαρρή, αρχές Μαρτίου θα βρεθούν στην Σκωτία , γιά να δώσουν εξετάσεις γιά το υψηλότερο πιστοποιητικό coaching, το Level 3 UKCC Sea Coaching, and Advanced Water Endorsement.
Ο Παύλος Γεωργιλάς,είναι εκπαιδευτής θαλάσσιου καγιάκ, από την Βρεττανική Ομοσπονδία κανό (BCU). Είναι ο πιό έμπειρος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής θαλάσσιου καγιακ στην Ελλάδα, αλλά και ένας από τους πιό πιστοποιημένους διεθνώς.
Βρεθήκαμε σε μιά από τις προπονήσεις τους στον Μαϊστράτο και μας μίλησαν γιά το πως αποφάσισαν να πάρουν μέρος σαν ομάδα και την προτοιμασία τους.

Παύλο πες μας τι ακριβώς θα γίνει στο Isle of Skye;
Η Βρεττανική Ομοσπονδία καγιάκ, είναι ο πιό αυστηρός και αναγνωρισμένος οργανισμός στο καγιάκ, στον κόσμο. Το σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης είναι ευθυγραμμισμένο με το Εθνικό Βρεττανικό σύστημα, που ισχύει σε πάνω από 30 σπορ. Ύστερα από περίπου 20 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης και αναβάθμισης των πιστοποιητικών, θα δώσω εξατάσεις γιά το υψηλότερο πιστοποιητικό coaching, το Level 3 UKCC Sea Coaching and Advanced Water Endorsement. Αυτό προϋποθέτει την ανάπτυξη δύο μαθητών, με βάση ένα μακροχρόνιο πλάνο και το ταξίδι με τους μαθητές στην Σκωτία, όπου θα γίνει η εξέταση. Είμαι τυχερός να έχω γιά μαθητές δύο καλούς μου φίλους, τον Περικλή Βαρούχα και τον Πάνο Σαρρή. Με αθλητικό background και οι δύο, συνέπεια και πολύ ενθουσιασμό γιά το πρότζεκτ. Δουλεύουμε συστηματικα, περνάμε καταπληκτικά και ετοιμαζόμαστε γιά το Isle of Skye της Σκωτίας.Περικλή, πως αποφάσισες να συμμετέχεις στην ομάδα με τον Παύλο και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το άθλημα του καγιάκ ;
Ο αθλητισμός πάντα αποτελούσε και αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με την φύση και άτομα που σέβομαι και εκτιμώ. Μέσα από την μακρόχρονη φιλία μου με τον Παύλο και την Υβόννη, έχω ζήσει από κοντά το πολύ ξεχωριστό έργο τους, το οποίο με κάθε αφορμή και τρόπο, πάντα προσπαθώ να στηρίζω. Τόσο η παιδεία τους όσο και η ανθρώπινη τους συνείδηση, μπορούν μόνο να εμπνεύσουν κάποιον. Όπως καταλαβαίνεις δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ, όταν ο Παύλος μου έκανε την πρόταση να συμμετέχω στην αποστολή του, ως μαθητής του, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του, δηλαδή η απόκτηση του διπλώματος ανωτάτου επιπέδου προπονητή καγιάκ παγκοσμίως.
Έχοντας συμμετάσχει στο παρελθόν σε ένα από τα πιό όμορφα tour, που διοργανώνουν τα παιδιά, είνα σχηματίσει μιά στοιχειώδη εικόνα γιά τον κόσμο του καγιάκ, στον οποίο μέσω των απαραίτητων προπονήσεων μας, είχα την ευκαιρία να μυηθώ, γεγονός το οποίο μου προσέφερε παραπάνω κίνητρα. Είναι ένα πολύ τεχνικό και ρομαντικό άθλημα, που φέρνει τους ανθρώπους εκεί που πραγματικά ανήκουν, στην φύση. Η αποστολή αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι άλλη μία πρόκληση γιά μένα.


Πάνο, πως αποφάσισες να συμμετέχεις στην ομάδα με τον Παύλο ;
Είμαστε φίλοι με τον Παύλο και κάποια ημέρα μου είπε γιά την εξέταση, γιά το ανώτατο δίπλωμα στο καγιάκ.
Γιά να το καταφέρει αυτό θα έπρεπε να πάει με την ομάδα του, τουλάχιστον 2 άτομα . Δεν έχασα όπως καταλαβαίνεις την ευκαιρία και αμέσως δέχτηκα να μπώ στο team μαζί με τον Περικλή. Έτσι τον Ιανουάριο ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Έπρεπε να μάθουμε όλα τα βασικά γιά να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε την εξέταση. Αυτοί οι 2 μήνες της εξέτασης, είναι μιά φοβερή εμπειρία και περιμένω το ταξίδι μας στην Σκωτία να στεφθεί με επιτυχία.
Καλή επιτυχία και από εμας στον Πάυλο Γεωργιλά, τον Περικλή Βαρούχα και τον Πάνο Σαρρή.

Κατερίνα Φωκά

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
12 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...