Αρχική arrow Kefalonizw...ντας με την Κατερίνα Φωκά arrow Πως γυρίζεται μιά ταινία

Πως γυρίζεται μιά ταινία

Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016

Τελευταίο μάθημα για τον κύκλο συναντήσεων με θέμα
"Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα"

Πως γυρίζεται μιά ταινία

Της Κατερίνας ΦωκάΤην Τρίτη 7 Ιουνίου, τελείωσε ο κύκλος των συναντήσεων , με θέμα ¨Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα ", που διοργάνωσε το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο.
Στο τελευταίο μάθημα , οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την διαδικασία που χρειάζεται γιά να  γυριστεί μιά ταινία. Τους τρόπους γυρίσματος μιάς σκηνής , καθώς και τα πλάνα που χρειάζονται. Οι συναντήσεις γινόταν κάθε Τρίτη στο Σπίτι του Δασκάλου, με συντονιστή τον Μαρίνο Σκλαβουνάκη.

Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης, είναι φοιτητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο  στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό , ενώ έχει πιστοποιημένη εξιδίκευση στη φιλοσοφία , στην ψυχολογία και στην κλινική ύπνωση . Επίσης έχει παρακολουθήσει στο ΕΚΠΑ, μάθηματα σκηνοθεσίας κινηματογράφου, ιστορίας κινηματογράφου και σεναρίου. Έχει κάνει την πρακτική του δίπλα στον Γιάννη Οικονομίδη και θα συνεργαστεί μαζί του και σε επόμενες ταινίες του.

Στις συναντήσεις ασχολήθηκαν με το τι είναι σκηνοθεσία , την ιστορία του κινηματογράφου, την αποδόμηση της κινηματογραφικής γλώσσας, την ανάλυση ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους , τα στάδια παραγωγής μιάς ταινίας και ποιός ο ρόλος του σκηνοθέτη σε αυτά , επεξήγηση ορολογίας , φωτογραφικές ιδιότητες της εικόνας, παρουσίαση εξοπλισμού και πρακτική που έγινε στην  τελευταία συνάντηση.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαρία την Κυριακή 19 Ιουνίου να παρακολουθήσουν στον χώρο του Κάπιτολ, την ταινία του " Το μικρό ψάρι ", όπου θα αναλυθεί από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, τον Γίάννη  Οικονομίδη.  Μιά ευχάριστη έκπληξη, όχι μόνο γιά όσους παρακολούθησαν τον κύκλο των συναντήσεων, αλλά και γιά όλους , όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την ταινία και να γνωρίσουν από κοντά τον διακεκριμένο σκηνοθέτη

Της Κατερίνας Φωκά   

Comments:

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016
< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/22
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:56
Δύση: 17:48

Σελήνη
13 ημερών

Αβερκίου του ισαποστόλου, των Αγίων 7 παίδων των εν Εφέσω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...