Αρχική arrow Kefalonizw...ντας με την Κατερίνα Φωκά arrow Η Τέχνη Αλλιώς - Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων για Ενήλικες με Αφορμή την Ζωγραφική

Η Τέχνη Αλλιώς - Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων για Ενήλικες με Αφορμή την Ζωγραφική

Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016

Η Τέχνη Αλλιώς - Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων για Ενήλικες με Αφορμή την Ζωγραφική

Ξεκίνησε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ο Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων γιά Ενήλικες, με αφορμή την ζωγραφική.

Ρεπορτάζ Φωτογραφίες-Κατερίνα Φωκά
Δείτε φωτογραφίες από το πρώτο εργαστήρι.
Διαβάστε το πρόγραμμα για τα επόμενα εργαστήρια.

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ξεκίνησε ο Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων για ενήλικες , που διοργανώνει το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο,στο Σπίτι του Δασκάλου.

Τα μαθήματα με αφορμή την ζωγραφική εγκαινίασε η εικονογράφος Μαρία Δήμα, με θέμα " Ψέματα κι αλήθεια, ξέρω να ζωγραφίζω "..Οι συμμετέχοντες , υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Δήμα, αποτύπωσαν πάνω στο χαρτί τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Στο τέλος του μαθήματος , τα μέλη της κάθε ομάδας συνεργάστηκαν μεταξύ τους και έφτιαξαν από κοινού μιά γιγάντια ζωγραφιά .

Ο Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων θα διαρκέσει από τις 28 ιανουαρίου έως και τις 24 Φεβρουαρίου., Μέλος του Κοινωνικού Εργαστηρίου Τραβέρσο, μας μίλησε για την όμορφη αυτή ιδέα που είχαν.
" Ο Χειμώνας στην Κεφαλονιά, είναι μοναχικός και μονότονος. Θέλοντας να σπάσουμε την μονοτονία του Χειμώνα και να παρέχουμε ευκαιρίες γιά μάθηση και γιά ανάπτυξη δεξιοτήτων , σκεφτήκαμε τον Κύκλο Βιωματικών Εργαστηρίων γιά Ενήλικες, με αφορμή την ζωγραφική, όπόυ θα διδάξουν πέντε Κεφαλονίτισες καλλιτέχνιδες που ζουν κια δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Δεν ισχυριζόμαστε ότι με ένα μάθημα θα γίνει κανείς ζωγράφος , αλλά είναι σημαντικό να έχει την ευκαρία να πειραματιστεί, να ασχοληθεί και μέσα από την ζωγραφική να μπορεί να εκφραστεί και να μάθει πράγματα γιά τον εαυτό του.

Δίνοντας έμφαση στην πρωτοβουλία , επιδιώκουμε να παρέχουμε χώρο και βήμα έκφρασης, σε ανθρώπους και συλλογικότητες με φρέσκιες ιδέες και ενδιαφέρον γιά πειραματισμό.Μέσα από τον Κύκλο Εργαστηρίων μας δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας , να ανταλλάξουμε ιδέες και να μοιραστούμε συναισθήματα. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , γιά την παραχώρηση του Σπιτιού του Δασκάλου, καθώς και τις καλλιτέχνιδες που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να διδάξουν "

Της Κατερίνας Φωκά!  "Εγώ δεν μπορώ να τραβήξω ούτε μια ίσια γραμμή...»

Ε και; Με τις καμπύλες και τις τεθλασμένες ξέρεις τι ωραία πράγματα γίνονται;

Η τέχνη δεν είναι μόνο για να την ατενίζουμε σε μουσεία, για να την θαυμάζουμε παθητικά, πόσο δε μάλλον για να την καταναλώνουμε. Η τέχνη μας ζητάει πάντα να συμμετέχουμε ενεργητικά, να γινόμαστε συνεργοί για να γίνουμε κοινωνοί της! Όχι, δεν θα γίνουμε όλοι ζωγράφοι, αλλά ζωγραφίζοντας θα καταλάβουμε σίγουρα καλύτερα τους ζωγράφους και τα έργα τους, δηλαδή θα απολαύσουμε με πιο ουσιαστικό τρόπο!

Σας προσκαλούμε λοιπόν σε έναν κύκλο βιωματικών εργαστηρίων για ενήλικες με αφορμή τη ζωγραφική, που θα ξεκινήσουν σύντομα στο Σπίτι του Δασκάλου, στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, μια φορά την εβδομάδα από τα τέλη του Γενάρη και ως τα τέλη του Φλεβάρη 2016. Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και μπορείτε να συμμετέχετε σε όσα και όποια από αυτά επιθυμείτε.

Πιο αναλυτικά:

  • - Πέμπτη 28 Γενάρη: «Ψέματα κι αλήθεια• ξέρω να ζω γραφίζω» με την Μαρία Δήμα
  • - Τετάρτη 3 Φλεβάρη: «Νους και Σώμα στην Τέχνη» με την Γεωργία Φραγκιά
  • - Δευτέρα 8 Φλεβάρη: «Αποδομώντας το Μπαρόκ» με την Μαρίνα Στελλάτου
  • - Πέμπτη 18 Φλεβάρη: «Κάνε το σαν τον Klee, ή, Γίνε πάλι παιδί» με την Βερονίκη Δαμιανίδου
  • - Τετάρτη 24 Φλεβάρη: «Οι αταίριαστοι: Στο ατελιέ του Van Eyck παρέα με τον Chagall» με την Ναταλία Καπατσούλια


Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στέλνοντας μας mail ώστε να έχετε σειρά προτεραιότητας.


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ωστόσο σε ορισμένα από τα εργαστήρια μπορεί να ζητηθεί από τους συμμετέχοντες ένα πολύ μικρό ποσόν (2-3 ευρώ) για την κάλυψη του κόστους των αναλώσιμων υλικών.


Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε εργαστήριο, θα ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα στο facebook, στην ιστοσελίδα μας και στα τοπικά ΜΜΕ.

Ελάτε να δώσουμε χρώμα στο γκρίζο του χειμώνα!

www.e-traverso.gr

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

Comments:

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
12 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...