Αρχική arrow Κριτικές Ταινιών από τον Mad Martigan arrow Απόψε Ταινία: I Hope They Serve Beer in Hell

Απόψε Ταινία: I Hope They Serve Beer in Hell

Παρασκευή, 21 Νοέμβριος 2014

Απόψε Ταινία!

I Hope They Serve Beer in HellΚυριακή 03:45 στο STAR

O Tucker Max είναι ένας αλκοολικός φοιτητής νομικής, με αδυναμία σε γυναίκες που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Με την ευκαιρία του επικείμενου γάμου του κολλητού του, κανονίζει το bachelor σε ένα στριπτιτζάδικο εκτός πόλης, λέγοντας παράλληλα ψέματα στη νύφη για τον προορισμό τους. Εκεί ο Tucker θα πουλήσει φτηνά τον μελλοντικό γαμπρό, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρο μεγαλείου (μεγέθους) του, δηλαδή να πηδήξει μια στριπτιτζού με νανισμό.

Λόγω της ανύπαρκτης κοινωνικής του συνείδησης, ο δρόμος της μετάνοιας προς την συγχώρεση, θα αποδειχθεί πολύ δύσκολος.Το I Hope They Serve Beer in Hell βασίζεται πάνω στο ομώνυμο bestseller του fratire συγγραφέα Tucker Max. Το μεγάλο θετικό της ταινίας είναι παράλληλα και το μεγάλο αρνητικό, και αυτό είναι η γλώσσα της. Στην ουσία παρακολουθούμε τρείς πολύ ετοιμόλογους και εύγλωττους κάφρους με απίστευτα πλούσιο λεξιλόγιο και κυνισμό. Η ταινία μένει όμως μέχρι εκεί και καταδικάζεται στον διάλογο, μην έχοντας τίποτε το κωμικό οπτικά. Ο λόγος γι' αυτό είναι οτι ο ίδιος ο Tucker Max έχει γράψει το σενάριο, δίνοντας βάση σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, δηλαδή τις προσβολές και το τρολάρισμα.Τελικά ο κολλητός του θα τον συγχωρέσει, και εδώ γεννιέται η μεγάλη απορία : Γιατί κάποιος να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα τέτοιο μουνόπανο;;;

Η απάντηση είναι οτι ο Tucker Max, όπως και ο κάθε Tucker Max αυτού του κόσμου, κουβαλάει μαζί του το απόλυτο συγχωροχάρτι, και αυτό είναι οτι απλά δεν γίνεται ποτέ ΒΑΡΕΤΟΣ.

Όσο και αν δεν το παραδέχονται, οι περισσότεροι άνθρωποι έστω και μακροπρόθεσμα θα συμπαθήσουν έναν ανήθικο μπεκρή, έναν παρτάκια, έναν ανώριμο μαλάκα μόνο και μόνο επειδή ο τύπος έχει πλάκα. Και αυτό είναι αλήθεια γιατί δεν το έχει πει άλλος από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, με την παραβολή του Ασώτου υιού.


Όταν γύρισε ο Άσωτος σπίτι και ο πατέρας έβαλε να σφάξουν τον μόσχο τον σιτευτό, όλοι τρελάθηκαν απ΄την χαρά τους αλλά κανένας δεν έκανε τον κόπο να φώναξει τον άλλο αδελφό που έφτυνε αίμα στα χωράφια. Ο φουκαράς έπρεπε να γυρίσει το βράδυ πτώμα, για να τους βρει όλους να χορεύουν και να πίνουν μετά το φαγητό.


Ἦν δὲ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ὁ πρεσβύτερος ἐν ἀγρῷ· καὶ ὡς ἐρχόμενος ἤγγισε τῇ οἰκίᾳ ἤκουσε συμφωνίας καὶ χορῶν.


Στην συγκεκριμένη παραβολή, ο μεγαλύτερος γιός, που είναι δουλευταράς και μούχλας, παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Κύριος διηγήθηκε την παραβολή σε κάτι ναυάγεια της ζωής σ' ένα καπηλειό. Η διδακτική αυτή ιστορία έχει όμως δύο όψεις.

Κάπως έτσι θα ήταν η παραλλαγή της παραβολής εάν ο Χριστός την διηγούταν στους υπαλλήλους κάποιου λογιστικού γραφείου στα Ιεροσόλυμα....


Η παραβολή του Ανιαρού υιού


11 Εἶπε δέ· ἄνθρωπός τις εἶχε δύο υἱούς. 12 καὶ εἶπεν ὁ νεώτερος αὐτῶν τῷ πατρί· πάτερ, δός μοι τὸ ἐπιβάλλον μέρος τῆς οὐσίας. καὶ διεῖλεν αὐτοῖς τὸν βίον. 13 καὶ μετ᾿ οὐ πολλὰς ἡμέρας συναγαγὼν ἅπαντα ὁ νεώτερος υἱὸς ἀπεδήμησεν εἰς χώραν μακράν, καὶ ἐκεῖ διεσκόρπισε τὴν οὐσίαν αὐτοῦ ζῶν ἀσώτως. 14 Ο δε πρεσβύτερος υιός εργάζετω δια έτη πολλά εις τους αγρούς.

15 Από καιρόν σε καιρόν εζητούσε από τον Πατήρ του μόσχο σιτευτό δια να διασκεδάσει με τα τους φίλους τον. 16 Και ο πατήρ αποκρινόταν ευφραινόμενος "Χαχαχα δια ποίους φίλους ομιλείς τέκνον μου;;; ΑμήνΣτο STAR Κυριακή στις 03:45

Mad Martigan

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
12 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...