Αρχική arrow Κριτικές Ταινιών από τον Mad Martigan arrow Απόψε Ταινία: Conan The Barbarian

Απόψε Ταινία: Conan The Barbarian

Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2014

Απόψε Ταινία!

Conan The Barbarian

Πέμπτη στις 22:00 στο STAR

O μικρός Conan είναι ο μοναδικός επιζών από μια επίθεση που εξαπολύει ο πολέμαρχος Zym στο χωριό του. Σκοπός της λεηλασίας είναι η απόκτηση ενός μέρους της μαγικής μάσκας που επαναφέρει νεκρούς από τον Kάτω Kόσμο. Χρόνια αργότερα ο Κιμμέριος πολεμιστής αναζητεί τον Zym για να πάρει εκδίκηση, αλλά και να σταματήσει τα σχέδιά του για παγκόσμια κυριαρχία.

Το καινούργιο Conan The Barbarian έχει ένα αρκετά δυνατό πρώτο δεκαπεντάλεπτο, αλλά στην συνέχεια, με την ενηλικίωση του Conan, η ταινία καταρρέει. Η καλή δουλειά που έχει γίνει στο Art Direction χάνεται στις άπειρες σκηνές δράσης, μέσα από πολλά κοντινά πλάνα και γρήγορα κοψίματα στο μοντάζ, αποτυγχάνοντας έτσι να αποδώσει στο παραμικρό, τον λυρισμό που είχε πετύχει η ταινία του 1982.

O χαβανέζος που υποδύεται τον Conan είναι πιο πιστός στον χαρακτήρα των βιβλίων του δημιουργού Robert E. Howard, φέρνοντας εις πέρας εκφράσεις προσώπου, ομιλία και σκέψη, πράγματα αδύνατα για τον Schwarzenegger εκείνα τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Αυτή όμως είναι και η μαγκιά του, αφού κατάφερε μόνο με το να στέκεται, να δημιουργήσει ολόκληρη λα'ι'κη κουλτούρα σχετικά με τη νοημοσύνη του Conan. "Μιλάς με γρίφους, γέροντα.." και άλλα τέτοια.

Βέβαια ο πιο ψηλός πήχης, που οι δημιουργοί του τελευταίου Conan κοιτούσαν μέσα από τηλεσκόπιο, είναι το επικό soundtrack που συνέθεσε για την ταινία του '82 ο Βασίλης Πολυδούρης.

Βασικά η παλιά ταινία γαμάει, γιατί είναι του John Milius, που άδικα πλέον έχει περιθωριοποιηθεί από το Hollywood, για τα πολιτικά του πιστεύω. O τύπος ακόμα και σήμερα στα εβδομήντα του, πάνω στο χέσιμο πιθανότατα ονειροπολεί οτι είναι αρχαίος στρατηγός.

Ο φανταστικός λαός του Conan, οι Κιμμέριοι, προέρχονται από την χαμένη Ατλαντίδα. Τόπο μυθικό που κατάπιε ο ωκεανός, αλλά και αμφιλεγόμενο θέμα με ποικίλες ερμηνείες ως προς την τοποθεσία, χρονολογία ή ύπαρξη από μοντέρνους ερευνητές. Ένας πολιτισμός που χάθηκε στα βάθη της προ'ι'στορίας, εποχής που η συνείδηση του ανθρώπου κυριαρχείτο από δεισιδαιμονία, μυστικισμό, προσωποποίηση φυσικών φαινομένων, δηλαδή από μια γενικότερη άγνοια.

Τα έχει αποβάλει άραγε όλα αυτά ο μοντέρνος άνθρωπος με την επιστημονική του γνώση ή η μαλακία μας δέρνει ακόμα. Στην περιγραφή που ακολουθεί, απλά φανταστείτε τους πρωταγωνιστές των τελευταίων δύο εβδομάδων, ντυμένους με γούνες και δέρματα ζώων. Τα περήφανα κτίριά μας μπορούν να μείνουν τα ίδια για το αισθητικό παράδοξο.

"Μετά τον πρώτο σεισμό, ο αρχηγός της φυλής περιχαρής ανακοινώνει οτι ο μεγάλος βασιλιάς απ' την Ανατολή του έστειλε τρεις αγγελιοφόρους.

Σε ένα απ'τα πολλά του ταξίδια, ο μεγάλος βασιλιάς διανυκτερέυει με τη φυλή και εγκωμιάζει τον τοπικό Θεό, παρακαλώντας τον να σταματήσει τους σεισμούς. Το ίδιο πράττουν και οι αρχιερείς.

Οι Μάγοι ρίχνουν κόκκαλα και διαβάζουν εντόσθια θηραμάτων, κάνοντας αόριστες προβλέψεις.

Ένας από τους μάγους προβλέπει σωστά τον δέυτερο μεγάλο σεισμό, λατρεύεται απ'την φυλή και κάνει βλέψεις για επόμενος αρχηγός.

Σάτυροι διαλαλούν φήμες για επικείμενο μεγάλο σεισμό, πανικοβάλλοντας πολύ κόσμο ώστε να εγκαταλείψει τη φυλή.

Οι άσπιλοι νέοι βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη, όμως η Γερουσία σταματάει το έργο τους, γιατί συνετό είναι οι νέοι να σιωπούν, και όχι να καταδεικνύουν την ανικανότητα των Σοφών.

Με την ανησυχία οτι δεν θα έρθουν νομάδες να αφήσουν χρυσάφι και ασήμι την περίοδο του Θέρους, η φυλή αρχίζει τις ανθρωποθυσίες......."


Στο STAR Πέμπτη στις 22:00

Mad Martigan

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/23
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:57
Δύση: 17:47

Σελήνη
13 ημερών

Ιακώβου του αδελφοθέου, Ιγνατίου Κων/πόλεως, Ιωάννου νεομάρτ.
(Ιάκωβος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...