Αρχική arrow Αστεία-Παράξενα arrow Ένας 15χρονος κατάφερε να βρει τη κρυμμένη πολιτεία των Μάγια

Ένας 15χρονος κατάφερε να βρει τη κρυμμένη πολιτεία των Μάγια

Τετάρτη, 11 Μάιος 2016

Ένας 15χρονος κατάφερε να βρει τη κρυμμένη πολιτεία των Μάγια

Κι όμως ένα 15χρονος έβαλε τα γυαλιά στους αρχαιολόγους και μελετητές των Μάγια. Ο  Ουίλιαμ Γκαντούρι εφάρμοσε τη θεωρία, που ήθελε τον πολιτισμό των Μάγια να επιλέγουν την τοποθεσία που θα οικοδομήσουν τις πόλεις τους με βάση το σχήμα των αστερισμών, θεωρία που κανείς επιστήμονας μέχρι στιγμής δεν είχε λάβει υπόψιν του.

Ο νεαρός από τον Κεμπέκ του Καναδά προκάλεσε το θαυμασμό των επιστημόνων, αφού μελέτησε τον πολιτισμό των Μάγια και ανέλυσε 22 αστερισμούς για να διαπιστώσει αν όντως ταιριάζουν με τις αντίστοιχες πόλεις των Μάγια που έχουν ήδη βρεθεί. Τότε, ανακάλυψε πως τα επιμέρους αστέρια στο χάρτη που έβρισκε ταίριαζαν με τις 117 πολιτείες των Μάγια, στον 23ο αστερισμό περιλαμβάνονται τρία αστέρια, αλλά έχουν εντοπιστεί μόλις δύο πόλεις των Μάγια.  Άρα, σύμφωνα με τη θεωρία, θα έπρεπε  να υπάρχει και μία 118η πολιτεία του αρχαίου πολιτισμού σε μία απομακρυσμένη και χωρίς πρόσβαση περιοχή της χερσονήσου του Γιουκατάν στο Μεξικό.

Ύστερα από ανάλυση του οπτικού υλικού από δορυφορικές λήψεις διαφόρων διεθνών διαστημικών υπηρεσιών (της καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας, της NASA και της ιαπωνικής Jaxa) αποκάλυψε τελικά μία πυραμίδα και τριάντα κτίρια στο ακριβές σημείο όπου τοποθετείται το τρίτο αστέρι του 23ου αστερισμού, όπως ακριβώς υπέδειξε ο νεαρός. «Οταν ο δρ ΛαΡόκ επιβεβαίωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι διακρίνει μία πυραμίδα και καμιά τριανταριά κτίρια ήταν καταπληκτικό», δήλωσε στην εφημερίδα ο Ουίλιαμ Γκαντουρί, ο οποίος ονόμασε την πολιτεία, μία από τις πέντε μεγαλύτερες των Μάγια, K’AAK’CHI’, Πύρινο Στόμα.

«Δεν καταλάβαινα γιατί οι Μάγια έκτισαν τις πόλεις τους μακριά από ποταμούς, σε όχι πολύ εύφορες περιοχές και στα όρη», λέει ο μικρός επιστήμονας. «Έπρεπε να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος και, καθώς λάτρευα τα αστέρια, μου ήρθε η ιδέα να επιβεβαιώσω αυτήν την υπόθεση. Με μεγάλη έκπληξη και συγκλονισμένος διαπίστωσα ότι τα πιο λαμπρά αστέρια των αστερισμών αντιστοιχούσαν στις μεγαλύτερες πολιτείες των Μάγια». Οι αρχαιολογικές έρευνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη στη χερσόνησο του Γιουκατάν, για οικονομικούς λόγους, όμως οι αρχαιολόγοι έχουν υποσχεθεί στον Ουίλιαμ Γκαντουρί ότι θα είναι παρών στις ανασκαφές.

http://www.klik.gr/

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/22
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:56
Δύση: 17:48

Σελήνη
13 ημερών

Αβερκίου του ισαποστόλου, των Αγίων 7 παίδων των εν Εφέσω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...