Αρχική arrow Αστεία-Παράξενα arrow Πίσω από τις πόρτες των ψυχοθεραπευτών

Πίσω από τις πόρτες των ψυχοθεραπευτών

Τετάρτη, 22 Οκτώβριος 2014

Πίσω από τις πόρτες των ψυχοθεραπευτών50 ειδικοί της ψυχής φωτογραφίζονται στα ιατρεία τους.


"Fifty Shrinks" τιτλοφορείται η πρόσφατη μονογραφία του ψυχίατρου και φωτογράφου Sebastian Zimmermann που περιλαμβάνει 50 πορτρέτα Νεοϋορκέζων θεραπευτών μέσα στα γραφεία τους. "Σε αντίθεση με τα ιατρεία άλλων ειδικοτήτων που διαθέτουν συνήθως αντίστοιχο εξοπλισμό, ο χώρος εργασίας του ψυχιάτρου απαιτεί προφανώς ελάχιστα" εξηγεί ο Zimmermann για την ιδέα αυτή που γεννήθηκε στο μυαλό του το 2001, όταν ξεκινούσε την πρακτική του στην Ψυχιατρική και άρχισε να συνειδητοποιεί ότι "παραδόξως, ενώ περνάει τόσο πολύ χρόνο αλληλεπιδρώντας με άλλους ανθρώπους, νιώθει ότι δουλεύει σε απομόνωση".

Michael Eigen, PhD

Mark Epstein, MD

Σε κείμενό της για την έκδοση, η αρχιτέκτονας Elizabeth Danze αποκαλεί αυτά τα γραφεία "πλωτά σκάφη, χώρους-καταφύγια για ανάκαμψη και συμφιλίωση", εξηγώντας ότι όταν ένας ασθενής συλλογίζεται τη διαδικασία της θεραπείας του, ένα σημαντικό κομμάτι που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του περιλαμβάνει τον χώρο στον οποίο η διαδικασία έλαβε χώρα. Ενώ στα περισσότερα πορτρέτα υπάρχουν "ήσυχες" λεπτομέρειες που επαναλαμβάνονται -το ρολόι, ο καναπές, ο χαμηλός φωτισμός, τα κορνιζαρισμένα διπλώματα-, η διακόσμηση των ιατρείων διαθέτει απίστευτη ποικιλία. "Ήθελα να φτιάξω έναν ανοιχτό χώρο όπου οι ασθενείς να νιώθουν ελεύθεροι να βιώσουν και να εκφράσουν μια απεριόριστη γκάμα συναισθημάτων. Κάθε αντικείμενο και έπιπλο έχει λόγο ύπαρξης εδώ" αναφέρει στα συνοδευτικά κείμενα η μια εκ των 50, η Samera Nasereddin.

Pamela Thorp, LCSW

Ο Zimmermann φυσικά ενδιαφέρθηκε εξίσου για τα ίδια τα πρόσωπα. Πιθανότατα ένα από τα πιο δυνατά πορτρέτα είναι αυτό που κοσμεί το εξώφυλλο της έκδοσης και μπορείτε να δείτε στην αρχή αυτής της ανάρτησης. Ο μακαρίτης ψυχαναλυτής Δρ. Martin Bergmann βρίσκεται σκεπτικός στον καναπέ του, πίσω μια τακτοποιημένη βιβλιοθήκη, ενώ το Σέντραλ Παρκ εκτυλίσσεται πολύβουο απ' έξω. - Α.Δ.

Anni Bergman, PhD

Albert Ellis, PhD

Kate Bar-Tur, LCSW, FIPA

Jamieson Webster, PhD

Πηγή: www.lifo.gr

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/22
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:56
Δύση: 17:48

Σελήνη
13 ημερών

Αβερκίου του ισαποστόλου, των Αγίων 7 παίδων των εν Εφέσω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...