Αρχική arrow Αστεία-Παράξενα arrow Σταμάτησε ο χρόνος ένα δευτερόλεπτο το βράδυ της Τρίτης

Σταμάτησε ο χρόνος ένα δευτερόλεπτο το βράδυ της Τρίτης

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2015

Σταμάτησε ο χρόνος ένα δευτερόλεπτο το βράδυ της Τρίτης

Τα ρολόγια της Γης σταμάτησαν αναγκαστικά για ένα δευτερόλεπτο χθες τα μεσάνυχτα

Τα ρολόγια της Γης σταμάτησαν αναγκαστικά για ένα δευτερόλεπτο τα μεσάνυχτα της Τρίτης 30 Ιουνίου, καθώς οι «φύλακες» του παγκόσμιου χρόνου πρόσθεσαν ένα εμβόλιμο (διορθωτικό) δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα το τελευταίο λεπτό του μήνα να έχει 61 δευτερόλεπτα και όχι 60.

Στις 23:59 στις 30 του Ιουνίου ώρα UTC (τρεις από την 1η Ιουλίου, περίπου ώρα Ελλάδος) όλα τα ρολόγια των υπολογιστών στον κόσμο προσπέρασαν  για ένα επιπλέον δευτερόλεπτο, το οποίο προστίθεται κάθε τρία με τέσσερα χρόνια, λόγω του γεγονότος ότι ο μέσος ηλιακός χρόνος πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα και η γη πίσω με 0,2-0,3 ανά έτος.

Για πρώτη φορά αυτόν τον συντονισμό εντόπισαν το 1972, και η τελευταία φορά ήταν το 2012. Πριν από τρία χρόνια, η διαδικασία «δευτερόλεπτο άλμα» είχε οδηγήσει σε αποτυχίες σε διακομιστές μεγάλης κλίμακας. Από αυτό κατά κύριο λόγο επηρεάζονται συστήματα που έχουν ρυθμιστεί για να συγχρονίσουν την ώρα στο NTP και δημιουργηθήκαν πολλά προβλήματα συμπεριλαμβανομένων των LinkedIn το Reddit, και στην Αυστραλία, έπρεπε να καθυστερήσουν εκατοντάδες πτήσεις.

Από τότε, πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν στο μέλλον για την ολοκλήρωση του συντονισμού, για παράδειγμα η Google έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που σήμερα, 30 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της ημέρας προσθέτει όλες τις ώρες στους διακομιστές της εταιρείας της ενός δευτερολέπτου, έτσι ώστε τα μεσάνυχτα, δεν είναι απαραίτητο να προστεθεί ένα δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, πολλές οργανώσεις, ιδίως οικονομικής φύσεως, εξακολουθούν να φοβούνται πιθανά προβλήματα. Για παράδειγμα, το διεθνές δίκτυο ανταλλαγών (χρηματιστήρια) για τις οικονομικές συναλλαγές στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Το Intercontinental Exchange ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει το άνοιγμα των αγορών. Η ομάδα CME θα σταματήσει επίσης τις εργασίες στο διάστημα που είναι αναγκαίο για να προσθέσετε ένα δευτερόλεπτο συγχρονισμό.

Και φυσικά αυτή η ανωμαλία θα εμφανιστεί και στα κινητά μας που όμως δεν χρειάζεται ανησυχία καθώς θα συγχρονιστούν με την πάροδο της ώρας και άλλωστε αυτό θα συμβεί τα μεσάνυχτα και μέχρι το πρωί θα έχει διορθωθεί.

tameteora.gr

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
12 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...