Αρχική arrow Καλλιτεχνικά Νέα arrow Marietta Particia Leis, David Vogel

Marietta Particia Leis, David Vogel

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2013

Marietta Particia Leis,David Vogel

H έκθεση έργων τους στο Ιόνιο Κέντρο και η αποκλειστική συνέντευξή τους

Η Marietta Patricia Leis και ο David Vogel, είναι ένα ζευγάρι διεθνούς φήμης από το Νέο Μέξικο, Η.Π.Α.
Έχουν συνεργαστεί σε μία ποικιλία καλλιτεχνικών έργων συμπεριλαμβανομένων των ατομικών τους έργων τέχνης και εκθεμάτων. Επιπλέον έχουν από κοινού συμμετάσχει σε πολλές καλλιτεχνικές επισκέψεις δημιουργίας σε όλο τον κόσμο.
Ο David είναι ερευνητής, δάσκαλος και φωτογράφος. Η φωτογραφία του είναι επηρεασμένη από τη βαθιά σχέση του με τον πλανήτη, την επιτακτική ανάγκη της βιωσιμότητας  και το απλό ενδιαφέρον του για την ομορφιά της εικόνας που συλλαμβάνει το μάτι του μέσα από το φακό.
Η Marietta είναι εικαστικός. Έχει μία πολυδιάστατη καριέρα με το έργο της που εκτείνεται σε πίνακες ζωγραφικής, σχέδια , χαρακτικά και κατασκευές.Έργα της βρίσκονται σε πολλές δημόσιες συλλογές  μεταξύ των οποίων  η Albuquergue Art Museum, NM Harwood Museum, Taos, New Mexico State Library.Τα πρόσφατα αφηρημένα έργα Leis, έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό μεγαλειώδη από την εφημερίδα New York Times και τον κριτικό William Zimmer.
Επισκεφθήκαμε το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού στα Μεταξάτα  στις 19 Οκτωβρίου, σε μία βραδιά αφιερωμένη στο " πνεύμα του καλλιτέχνη " και παρακολουθήσαμε την έκθεση των έργων τους.
Μία περιπετειώδης ανακάλυψη τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και γιά το κοινό.Μέρος της έκθεσης περιελάμβανε κυανοτυπίες, ένα είδος φωτογραφίας που χρησιμοποιεί τοπικά υλικά για να δημιουργήσει εικόνες.Επίσης χρησιμοποιήθηκαν πρόσθετες φωτογραφίες για να ερμηνευτεί η Κεφαλονιά η Ανταρκτική και άλλες τοποθεσίες. Η Ανταρκτική, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά της έκθεσης και παρουσίασης των καλλιτεχνών.
Μιλήσαμε μαζί τους και μας απάντησαν σε ορισμένες ερωτήσεις μας.

pin 21
pin 47
pin 19
pin 41
pin 24
pin 11
pin 31
pin 37
pin 12
pin 7
pin 38
pin 29
pin 40
pin 48
pin 46
pin 33
pin 26
pin 9
pin 30
pin 39
pin 16
pin 35
pin 45
pin 6
pin 4
pin 18
pin 2
pin 44
pin 36
pin 28
pin 27
pin 8
pin 14
pin 22
pin 5
pin 43
pin 15
pin 13
pin 25
pin 42
pin 20
pin 3
pin 17
pin 32
pin 10
pin 34
pin 23
pin

Γιατί επιλέξατε σαν χαρακτηριστικό της έκθεσής σας την Ανταρκτική ;
David : Σε συνεννόηση με την κ. Γιαννάκη Σοφία, διευθύντρια του Ιόνιου Κέντρου σκεφθήκαμε ότι μπορεί να είναι ενδιαφέρον για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς να ακούσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία μας πάνω σε μία Ρώσικη έρευνα για το σπάσιμο των πάγων που έγινε στην Ανταρκτική. Η Ανταρκτική  έχει τεράστια αντίθεση με τα Ιόνια νησιά και αυτό θα φαινόταν πολύ ενδιαφέρον.

Ποιά είναι η πρόθεση της τέχνης σας ;
Marietta : Θέλω η τέχνη μου να φέρει την ομορφιά στον θεατή.Είμαι ανένδοτη σχετικά με αυτό.Το χρώμα είναι το όχημα που μπορώ να χρησιμοποιήσω, όπως πιστεύω ότι το χρώμα που βλέπουμε γύρω μας επηρεάζει τον τρόπο πώς θα δούμε και θα ερμηνεύσουμε την κοσμοθεωρία μας.
David.: Η αρχική πρόθεση της δουλειάς μου είναι να φέρει στιγμές γαλήνης και ομορφιάς στον θεατή. Επιπλέον, ελπίζω ο θεατής να βιώσει την σημασία της προστασίας της ομορφιάς του πλανήτη μας.

Τι προσπαθείτε να μας δείξετε μέσα από την έκθεσή σας ;
Marietta : 'Ηθελα να δείξω στο κοινό  όχι μόνο τις καλλιτεχνικές εντυπώσεις μας της Κεφαλονιάς αλλά και πώς ταξιδεύουν σε πολλά διαφορετικά μέρη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της παρθένας Ανταρκτικής. Πώς επίσης τα ταξίδια μας εκπαιδεύουν και μας ενημερώνουν. Βυθίζοντας τους εαυτούς μας σε ένα νέο περιβάλλον που είχαμε να κάνουμε κατά την διαμονή μας στο Ιόνιο Κέντρο, μας βοήθησε να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε τον όμορφο κόσμο μας και την θαυμάσια ποικιλομορφία των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε πόσο παρόμοιοι είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο , έχουμε τις ίδιες ανάγκες και νοιαζόμαστε για τα ίδια πράγματα.

Γιατί η Κεφαλονιά αποτελεί τόπο έμπνευσης για το έργο σας ;
David : Συνειδητά επιλέξαμε να έρθουμε στα Ιόνια νησιά και ειδικά στην Κεφαλονιά, γιατί έχει φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία και συγχρόνως για την ευκαιρία που προσφέρεται σε εμάς τους καλλιτέχνες από το Ιόνιο Κέντρο. Δεν απογοητευτήκαμε από αυτή την επιλογή μας και είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι.

Ποιές οι εντυπώσεις σας από την Κεφαλονιά ;
Marietta : Κατά την διάρκεια της παραμονής  μας στην Κεφαλονιά εκτιμήσαμε την πλούσια ιστορία του νησιού, την φυσική ομορφιά, τις απίστευτα όμορφες παραλίες, τα θαλάσσια τοπία, τα βουνά, τις κοιλάδες και τον ευμετάβλητο καιρό. Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι, φιλικοί κάτι που εκτιμήσαμε πολύ.
Οι άνθρωποι είναι η καρδιά ενός τόπου και Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΚΑΡΔΙΑ......


Ευχαριστούμε θερμά την Marietta Patricia Leis και τον Danid Vogel και τους περιμένουμε ξανά στο νησί μας.
ppl 15
ppl 9
ppl 6
ppl 14
ppl
ppl 3
ppl 17
ppl 2
ppl 8
ppl 11
ppl 7
ppl 4
ppl 13
ppl 12
ppl 16
ppl 10
ppl 5

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/23
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:57
Δύση: 17:47

Σελήνη
14 ημερών

Ιακώβου του αδελφοθέου, Ιγνατίου Κων/πόλεως, Ιωάννου νεομάρτ.
(Ιάκωβος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...