Αρχική arrow Καλλιτεχνικά Νέα arrow Η παρουσίαση του έργου "IONIAN ODYSSEY " Του Nicholas Jones, στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού

Η παρουσίαση του έργου "IONIAN ODYSSEY " Του Nicholas Jones, στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού

Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015

Η παρουσίαση του έργου "IONIAN ODYSSEY "

Του Nicholas Jones, στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού

Φωτογραφίες|Ρεπορτάζ:

Κατερίνα Φωκά

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου, έγινε στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού, η παρουσίαση του έργου  " IONIAN ODYSSEY ", του καλλιτέχνη  και ερευνητή Nicholas Jones.

Γιά πάνω από 15 χρόνια ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει το μοναδικό έργο του, με πρώτη ύλη τα παλιά η εγκαταλελειμένα βιβλία.Στο παρόν έργο του, που παρουσιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο του Ιονίου Κέντρου,ακολουθεί την ιστορία της ναυσιπλοίας και της χαρτογράησης στο Ιόνιο πέλαγος , με επίκεντρο το νησί της Κεφαλονιάς.

Εμνευσμένος από τις μελέτες των ταξιδιών του Οδυσσέα και της συλλογής της Κοργιαλενείου βιβλιοθήκης στο Αργοστόλι, ο Nicholas Jones, ακολουθεί μια Οδύσσεια, που τον φέρνει από την Αυστραλία στην Ελλάδα, σε αναζήτηση  του παλαιού, του νέου και του λησμονημένου.Με το νυστέρι, κάνει χαρτογλυπτική σε βιβλία ,μιά σύγχρονη τεχνική και μέσα από το χαρτί δίνει νέες μορφές τέχνης.

Τα βιβλία που χρησιμοποιεί είναι από πιεστήριο και παλαιές εκδόσεις  και με την τέχνική του τα μεταμορφώνει από παλιά σε καινούργια.Με το κοπίδι του σμιλεύει τα βιβλία και βγάζει την σκόνη της εποχής που γράφτηκαν. Το κάθε του βιβλίο είναι ξεχωριστό. Έχει να μας πει κάτι. Έχει την δική του ιστορία..Έχει το δικό του ταξίδι.Ένα ταξίδι σε αναζήτηση του παλαιού, του νέου και του λησμονημένου.

Στην παρουσίαση μίλησαν η κ. Σοφία Καγκάδη, ο κ. Ευάγγελος Κεκάτος, η κ. Σοφία Αραβού, ο κ. Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος κια η κ. Ελένη Χουρμούζη.

Φωτογραφίες|Ρεπορτάζ:

Κατερίνα Φωκά

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
12 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...