Αρχική arrow Καλλιτεχνικά Νέα arrow Συνέντευξη με την εικαστικό Μαρίνα Στελλάτου

Συνέντευξη με την εικαστικό Μαρίνα Στελλάτου

Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2015

Συνέντευξη με την εικαστικό Μαρίνα Στελλάτου


Εκθεση παιδικής τέχνης, από το ανοιχτό εργαστήρι για παιδιά, το Σάββατο 13 και Κυριακή 14/6, στο Δημοτικό θέατρο " Κέφαλος "

Επιμέλεια | Φωτογραφίες:

Κατερίνα Φωκά

Η Μαρίνα Στελλάτου, γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Είναι απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών.Σπούδασε ζωγραφική με τους καθηγητές Ι. Βαλαβανίδη και Μ.Μανουσάκη, και αποφοίτησε το 2006 με βαθμό άριστα, Υποτροφία Erasmous, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2004 - 2005 στην Βασιλική Ακαδημία καλών Τεχνών Βρυξέλλες, όπου και αποφοίτησε με άριστα.Παρακολούθησε επίσης τα Εργαστήρια Σκηνογραφίας , με καθηγητή τον  Γ. Ζιάκα ,και Αγιογραφίας , με καθηγητή τον Π. Σάμιο. Απόφοιτος Θεολογικής Σχολης, τμήμα Θεολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Μαρίνα Στελλάτου πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ξεκίνησε στο Αργοστόλι, το εργαστήρι ζωγραφικής της, " Αποτυπώματα ".
Επισκεφθήκαμε την Μαρίνα στο εργαστήρι της εν όψει της έκθεσης παιδικής τέχνης,και του ανοιχτου εργαστηρίου για παιδια, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου και είχαμε μαζί της και με τα παιδιά μια μικρή συζήτηση.

Μαρίνα, μίλησε μας για την πρώτη σου παιδική ομάδα και τι δουλέψατε όλη την χρονιά
Ξεκίνησα την πρώτη ομάδα μου, με απλά υλικά,μαρκαδόρους και ξυλομπογιά, με στοχο να γυμναστεί το χέρι  ώστε να μπορέσουν αργότερα να χειριστούν το πινέλο. Με αφορμή έργα ζωγράφων, που αγγίζουν την παιδική τέχνη όπως ο Χούντερ Βάσερ κια ο Καντίσκι, και αφορμές από άλλα παραμύθια εμνευστήκαμε από αυτά και ζωγραφίσαμε χωριουδάκια , λιβάδια και τον βυθό των θαλασσών.Δουλέψαμε όλες τις τεχνικές.


Ποιό είναι το αποτέλεσμα αυτής της δουλείάς κια τι θα δούμε στην έκθεση ;
Θα δούμε έργα παιδικά από τεσσάρων ετών και την πρόοδο των παιδιών, από τα πιο αρχάρια , μέχρι τα πιο πλήρη.Για τα παιδιά που έμειναν ως το τέλος  η πρόοδος των δύο τελευταίων μηνών είναι μια εκτόξευση.Φαίνεται η δουλειά όλης της χρονιάς. Η δουλεία τους αυτή συμπεριλαμβάνεται σε ένα ατομικό βιβλίο, που δημιούργησαν τα ίδια με όλες τις τεχνικές που διδάχτηκαν. Τα παιδιά σε αυτό το βιβλίο, έδωσαν την δική τους εκδοχή για το παραμύθι του Μαξ, του Maurice Sendak.που έχει γίνει και ταινία.Η κάθε σελίδα του βιβλίου, έχει και διαφορετική τεχνική.
Στην ομαδική έκθεση δούλεψαν όλα μαζί ένα πίνακα με θέμα πάλι τον Μαξ.Σχεδίασαν όλα μαζί και ζωγράφισαν με πλαστικά χρώματα κια λίγα λαδοπαστέλ Είναι η πρώτη ομαδική τους έκθεση.


Η Έλενα Ντολλάκη, η Παναγιώτα Παρίση , η Μυρτώ Καγκάδη , η Αλεξάνδρα Κοραρμπάτου , η  Χρύσα Τζαννάτου και ο Γιώργος Γαρμπής μας μίλησαν για τα έργα τους και την ομαδική τους εργασία και ανυπομονούν να τα παρουσιάσουν στο θέατρο
Το Σάββατο 13 κια την Κυριακή 14 Ιουνίου , θα μας περιμένουν στο θέατρο " Κεφαλος " για να δούμε τις πρώτες τους δημιουργίες.

Επιμέλεια | Φωτογραφίες:

Κατερίνα Φωκά


;

Comments:

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2015
< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/22
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:56
Δύση: 17:48

Σελήνη
13 ημερών

Αβερκίου του ισαποστόλου, των Αγίων 7 παίδων των εν Εφέσω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...