Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Ο 27ος Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου

Ο 27ος Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου

Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2015

Ο 27ος Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου

Στην μνήμη της Λίλιαν Βεργωτή

Το Σάββατο 25 Ιουλίου, το Σωματείο μας αποχαιρέτησε έναν από τους σημαντικότερους και πιο αγαπητούς ανθρώπους στην ιστορία του θεσμού του Λειβαθώνιου.


Η Λίλιαν Βεργωτή, μια εκ των πρωτεργατών στην καθιέρωση του αγώνα και ίσως από τα πιο δραστήρια μέλη όλα αυτά τα χρόνια έφυγε από κοντά μας την Τετάρτη 22 Ιουλίου.


Ο φετινός αγώνας θα διοργανωθεί στην μνήμη της και προς τιμήν της για όλα όσα γενναιόδωρα και ανιδιοτελώς πρόσφερε τόσα πολλά χρόνια με την δημουργικότητά της, τη μεθοδικότητά και το ασύγκριτο γούστο της.

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε μια τέτοια γιορτή που θα κάνει τους παλαιότερους να ξαναθυμηθούν και τους νεότερους να ενστερνιστούν την ιδέα και τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε ο ιστορικός πλέον Λειβαθώνιος.

Σας περιμένουμε όλους στη γνωστή ελιά του Μονόπoλη στα Μεταξάτα, το Σάββατο 08 Αυγούστου για τον 27ο Λειβαθώνιο Προεγγραφή μπορεί να γίνει στο www.leivathonios.com και στα πεύκα στα Κουρκουμελάτα κάθε μέρα μεταξύ 8-9μμ οπου μπορείτε να πάρετε και την συλλεκτική μπλούζα.


Ο Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1989 από μια ομάδα νέων της Λειβαθούς.  Σκοπός του ήταν η ανάδειξη της θετικής πλευράς του αθλητισμού και πως μπορεί αυτός να γίνει τρόπος ζωής των νέων.


Την πρώτη εκείνη φορά, συμμετείχαν 35 νέοι και παιδιά από τα γύρω χωριά της Λειβαθούς.  Το 2013 μας βρήκε να γιορτάζουμε τα 25 χρόνια με την συμμετοχή 350 φίλων του θεσμού  και 218 δρομέων.


Ένα από τα χαρακτηριστικά του Λειβαθώνιου είναι  η καθιερωμένη μπλούζα του αγώνα, η οποία είναι διαφορετική κάθε χρόνο.  Προκειμένου να συμμετέχουν οι δρομείς στην διαδικασία των μεταλλίων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνουν μέλη του συλλόγου και έτσι να έχουν και την συλλεκτική μπλούζα.  Τα έσοδα που προκύπτουν, επιστρέφουν πάντα πίσω στην τοπική κοινωνία, μέσω έργων για την Λειβαθώ, με προσανατολισμό κυρίως στον Αθλητισμό.


Τα πρώτα χρόνια η διαδρομή άλλαζε και έτσι οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύπτουν καινούρια σημεία της Λειβαθούς.  Τα τελευταία χρόνια όμως, αφού καθιερώθηκε ο Λειβαθώνιος, αποφασίστηκε η διαδρομή να είναι συγκεκριμένη. Ωστόσο, όποιες αλλαγές και να έγιναν, ένα παραμένει σταθερό,  η χαρά που αντλούμε όλοι, παππούδες, γονείς, αθλητές και παιδιά την ημέρα εκείνη.  Σας περιμένουμε λοιπόν στην Ελιά του Μονόπολυ στα Μεταξάτα τον Αύγουστο να τρέξουμε όλοι μαζί!

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
11 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...