Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Ανοίγει θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Ανοίγει θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Πέμπτη, 19 Μάιος 2016

Ανοίγει θέμα 13ου-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Ανοικτό παράθυρο για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Ο Θ. Φέσσας είπε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θέτουμε συγκεκριμένα μισθολογικά θέματα, αλλά οι σχέσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στα νέα δεδομένα.
Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να δώσουμε τις άλλες ρυθμίσεις πλην του μισθολογικού και διάφορες ρυθμίσεις που δεν αφορούν στην πλειοψηφία τους τις ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να αναθεωρηθούν. Οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι μόνο επιδόματα, αυξήσεις, 13 και 14 μισθός, ωράρια... θα μπορούσαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να συζητούν και να αποφασίζουν για το πώς θα μοιράζεται το μισθολογικό κόστος, δηλαδή αν θα είναι σε 12, 13, 14 ή 15 «κομμάτια», χωρίς αυτό να μειώνεται».
Ουσιαστικά οι βιομήχανοι ζητούν ευελιξία στην αγορά εργασίας και άνοιξε τη συζήτηση για ενσωμάτωση του δώρου και των επιδομάτων στον κύριο μισθό. Κάτι που βεβαίως θα μπορούσε μέσα στο εργασιακό χάος που επικρατεί να σημάνει και την κατάργησή τους.
Πάντως, ο ίδιος σε ερωτήσεις που του έγιναν αργότερα διέψευσε ότι ζητά κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Λίγες ώρες αργότερα από τη συνέντευξη με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ αναφέρει:
«Ο ΣΕΒ διευκρινίζει ότι κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου του κ. Θεόδωρου Φέσσα, όχι μόνο δεν ετέθη θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αντιθέτως συζητήθηκαν αναλυτικά η αναβάθμιση του διαλόγου για τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων καθώς και μέτρα μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που θα αυξήσουν το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων».
Οχι σε απολύσεις
Ο κ. Φέσσας τάχθηκε επίσης κατά των ομαδικών απολύσεων. Είναι επαρκές το πλαίσιο όπως ισχύει», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, συμπληρώνοντας ότι δεν χρειάζεται η επαναφορά του lock out, που είχε βάλει στο τραπέζι η Τρόικα το Σεπτέμβριο του 2014. Αντιθέτως, ο Θ. Φέσσας, τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιό», κάτι που επαναφέρει στο προσκήνιο τις συζητήσεις για το πώς και ποιοι θα μπορούν να προκηρύσσουν απεργία. Σύμφωνα με προτάσεις των δανειστών, τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από την πλειοψηφία των εργαζομένων και όχι από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, κάτι που σύμφωνα με τα συνδικάτα οδηγεί στην πραγματικότητα στην κατάργηση των απεργιών δια της πλαγίας οδού.

http://www.imerisia.gr/

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
12 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...