Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Αντίστροφη μέτρηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Αντίστροφη μέτρηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016

Αντίστροφη μέτρηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παροχή τηλεοπτικής άδειας λήγει στις τρεις σήμερα το μεσημέρι στη σκιά των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ, αλλά και της επιστολής της Κομισιόν που ζητάει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα.

Ηδη έχουν κατατεθεί έξι αιτήσεις για μία από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού ενημερωτικού περιεχομένου. Στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών θα συμμετέχουν ο ΑΝΤ1, το STAR CHANNEL, ο ΑLPHA, ο ΣΚΑΪ, το EPSILON και η εταιρεία ALTER EGO» του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη. Ακόμα παραμένει άγνωστο αν θα υποβληθεί αίτηση για χορήγηση τηλεοπτικής αδείας πανελλαδικής εμβέλειας και από ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Αγώνας δρόμου για το Mega
Την ίδια ώρα στο Mega γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να α προλάβει την προθεσμία και να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας. Εως και την τελευταία στιγμή τα στελέχη του καναλιού θα περιμένουν τις εξελίξεις αναφορικά με την τραπεζική ενημερότητα προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της υποψηφιότητας. Ωστόσο τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο, η έγκριση από τέσσερις διαφορετικές τράπεζες του νέου επιχειρησιακού σχεδίου του MEGA μοιάζει σχεδόν αδύνατο.

Στο ΣτΕ οι προσφυγές των καναλιών
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας γίνεται σήμερα Δευτέρα η κρίσιμη συζήτηση των προσφυγών που έχουν καταθέσει οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας, κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.
Η συζήτηση προσδιορίστηκε σε εμβόλιμη δικάσιμο και πραγματοποιείται ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ (28 μέλη) με εισηγητή τον σύμβουλο επικρατείας, Γεώργιο Παπαγεωργίου. Συνολικά έχουν κατατεθεί 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών κατά των υπουργικών αποφάσεων που προηγήθηκαν της προκήρυξης του διαγωνισμού. Από τους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν κατατεθεί και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά της τιμής εκκίνησης των 3.000.000 ευρώ και της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιστολή κόλαφος της Κομισιόν: Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες
Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών ζητά η Κομισιόν.


Εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών ζητά η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, η ο Επίτροπος Ετινγκερ έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση επιστολή-έγκληση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος.

Η επιστολή, που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή» θέτει ουσιαστικά την Ελλάδα στον προθάλαμο της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ θεωρείται ενδεικτική προθέσεων της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στην επιστολή της η Κομισιόν εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση  να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις. Και αυτό γιατί η Επιτροπή έχει την άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

Επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα
Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea
Επιχειρείται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.
Επίσης, όπως αναφέρει η Καθημερινή με την επιστολή της η Κομισιόν καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν αξιοποιήθηκε ευρύτερα το τηλεοπτικό φάσμα ενώ  δηλώνεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατατείνουν στο να ωφελήσουν τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).
Η επιστολή του Επιτρόπου Εντιγκερ αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε επιστολή που ειχε στείλει, προ μηνός, ο κ. Νίκος Παππάς.

iefimerida.gr

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
12 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...