Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Από που πήρε το όνομά του το κοκτέιλ;

Από που πήρε το όνομά του το κοκτέιλ;

Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2015

Από που πήρε το όνομά του το κοκτέιλ;Η σφαγή που προηγήθηκε

της ονομασίας

Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης σερβιρίστηκε το πρώτο «κοκτέιλ» σε Γάλλους στρατιώτες στη Νέα Υόρκη. Το γευστικό μείγμα ποτών ήταν δημιούργημα της Μπέτσυ Φλάναγκαν, ιδιοκτήτριας ενός μπαρ στο Έλμσφορντ της Νέας Υόρκης.
Η Μπέτσυ ήταν χήρα, καθώς ο άντρας της είχε σκοτωθεί στη μάχη και κρατούσε το μπαρ με τον Ιρλανδό πατέρα της. Το μπαρ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σε Αμερικάνους και Γάλλους στρατιώτες.
Η Μπέτσυ συνήθιζε να τους σερβίρει γευστικά ποτά που τα ονόμαζε Μπρέισερ. Ένα κοτέτσι που βρισκόταν δίπλα από το μαγαζί και άνηκε σε έναν Άγγλο, δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες. Ο θόρυβος των πτηνών εκνεύριζε την Μπέτσυ και τον πατέρα της γιατί δεν μπορούσαν να κοιμηθούν.

Αντίστοιχα, ο Άγγλος ενοχλούνταν από την οχλαγωγία του μαγαζιού. Το κλίμα για τους Βρετανούς δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό την περίοδο εκείνη και οι σχέσεις των δύο γειτόνων, όπως και των δύο χωρών, ήταν εχθρικές. Ο Φλάναγκαν με την κόρη του, θεωρώντας ότι οι κότες διατάρασσαν την ηρεμία των πελατών, αποφάσισαν να τις σφάξουν. Η σφαγή έγινε χωρίς έλεος και η επόμενη μέρα άλλαξε την ιστορία των μπαρ…

Η Μπέτσι σέρβιρε ειδικό μενού με φρέσκα κοτόπουλα. Ανάμεσα στους πελάτες ήταν πολλοί Γάλλοι στρατιώτες. Όταν το γεύμα τελείωσε η Μπέτυ τους προσκάλεσε στο μπαρ και τους σέρβιρε τα Μπρέισερ που έφτιαχνε, διακοσμημένα με ουρές κοκόρων. Οι πελάτες έκαναν πρόποση στην υγεία του ηττημένου Άγγλου αναφωνώντας «Vive le cock-tail» και συνέχισαν να πίνουν τα μεθυστικά ποτά της Μπέτσυ.
Το Κοκτέιλ προέκυψε από τον συνδυασμό των λέξεων «Κοκ» που σημαίνει κόκορας και «τέιλ» που σημαίνει ουρά. Η προέλευση της ονομασίας από την έμπνευση της Μπέτσυ είναι η δημοφιλέστερη που έχει διατυπωθεί. Η πρώτη επίσημη αναφορά στο κοκτέιλ έγινε το 1803 και η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή ανήκει στον καπετάνιο Αλεξάντερ το 1831.

http://news247.gr/

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Ιούλ Ιούλ Ιούλ 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 Σεπ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/08/18
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 05:58
Δύση: 19:25

Σελήνη
6 ημερών

Φλώρου, Λαύρου, Λέοντος και Ερμού των μαρτύρων, Σωφρονίου
(Αιμίλιος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...