Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Δήμος Κεφαλονιας

Δήμος Κεφαλονιας

Τρίτη, 31 Μάιος 2011

Aντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

 

            Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Κεφαλλονιάς πραγματοποίησε συνεδρίαση την 27-5-2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κεφαλληνίας υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου του ΣΤΟ και Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Παλικής κου Θεοφιλάτου Ευάγγελου. 

            Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο κ. Παναγιώτης Ρασσιάς δημοτικός σύμβουλος, η κα Καράμπελα Αγγελική εκ μέρους του 2ου Τμήματος Στρατολογικού Γραφείου Αργοστολίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου κ. Τετενές Μιλτιάδης, ο κ Μουρελάτος Γεράσιμος εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου, ο κ. Μαχαίρας Αντώνιος εκ μέρους του Λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς, ο κ. Πετράτος Σωτήριος Δ/ντής Δημοτικής Αστυνομίας Κεφαλλονιάς, η κα Ελένη Ιωαννάτου δασοπόνος της Δ/νσης Δασών, η κα Παπαδήμα Ευρίκλεια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, και ο υπάλληλος του Δήμου και γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Πεβεράτος Μιχάλης. Παρόντες επίσης ήταν ο κ. Τζάννης Λάμπρος πρόεδρος Δ.Σ. της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλλάρου, η κα Αντύπα Καββαδία Χριστίνα εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσου, ο κ. Παπαδάτος Διονύσιος πρόεδρος Δ.Σ. της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Ελείου Πρόνων, ο κ. Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Λειβαθούς και τον κ. Φανό Βασίλειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παλικής. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Λειβαθούς κ. Κεκάτος Ευάγγελος, Ελείου – Πρόνων κ. Παπαδάτος Νικόλαος και Ομαλών κ. Ματιάτος Σπυρίδωνας.

            Η παρουσία όλων των ανωτέρω φορέων και εκπροσώπων αποδεικνύει την αγωνία όλων αλλά και την ευθύνη σε θέματα πυροπροστασίας.

            Ο κ. Θεοφιλάτος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Τόνισε ότι λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας  που βιώνει η χώρα, θα υπάρξει μια δυσκολία σε όλους τους τομείς και στην πολιτική προστασία. Δεσμεύθηκε βέβαια ότι θα κάνει τα μέγιστα έτσι ώστε ο δήμος να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από δασικές πυρκαγιές. Θα γίνουν άμεσα έλεγχοι και όπου χρειάζεται επισκευές σύμφωνα με τις συστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια ο Διοικητής της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε λεπτομερώς στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η υπηρεσία, στο δυναμικό της, τόσο στο έμψυχο όσο και στο υλικοτεχνικό και παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, που αφορούν τη μείωση προσωπικού, την έλλειψη καυσίμων αλλά και την καθυστέρηση ανταλλακτικών προκειμένου για τις επιδιορθώσεις των βλαβών των οχημάτων. Μας ενημέρωσε για την έλευση του κλιμακίου 359ΜΑΕΔΥ και εξήρε τη συμβολή των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας του νησιού στο έργο της Πυροσβεστικής. Τέλος επισήμανε πως η ετοιμότητα της υπηρεσίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

            Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων ώστε να βρισκόμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας σε περίπτωση κινδύνου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε αυξημένες περιπολίες σε περιπτώσεις και περιοχές υψηλού κινδύνου. Τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθούν οι εθελοντικές ομάδες με την παροχή καυσίμων τουλάχιστον από κάθε Δημοτική Ενότητα.

            Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου κρίθηκε αποτελεσματική από όλους τους παριστάμενους αφού ανταλλάχθηκαν γόνιμες σκέψεις και προτάσεις που θα αξιοποιηθούν για την καλύτερη προετοιμασία και αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων.

                                   

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Μάι Μάι Μάι Μάι Μάι 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/06/18
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 05:19
Δύση: 19:58

Σελήνη
4 ημερών

Λεοντίου, Υπατίου, Θεοδούλου, Αιθερίου μαρτύρων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...