Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Δεν ξέρει τι θα ψηφίσει ο Βαρουφάκης

Δεν ξέρει τι θα ψηφίσει ο Βαρουφάκης

Σάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2015

Δεν ξέρει τι θα ψηφίσει ο Βαρουφάκης

Κατηγορεί τους Ευρωπαίους πως κατέπνιξαν την «Άνοιξη της Αθήνας»


Στους αναποφάσιστους των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου συγκαταλέγεται και ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος δηλώνει πως δεν ξέρει τι θα ψηφίσει καθώς δεν έχει ακόμα αποφασίσει. Επειδή όμως, όπως λέει, αισθάνεται υπεύθυνος έναντι των 140.000 ψηφοφόρων που του έδωσαν σταυρό προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές, τους συνιστά να μην ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που υποστήριξαν την συμφωνία με την ευρωζώνη, ούτε και τη Χρυσή Αυγή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L” Echo ο κ,. Βαρουφάκης εξηγεί πως δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές επειδή το ελληνικό εκλογικό σύστημα επί της ουσίας δεν επιτρέπει την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών. Αναφέρει επίσης πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέο κόμμα αποκλειστικά και μόνο για να βρεθεί και πάλι στην Βουλή, αλλά ούτε και να συνεργαστεί με κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα, με των οποίων τα προγράμματα, όπως επισημαίνει, δεν συμφωνεί.

Ο τέως υπουργός επαναλαμβάνει στη βελγική εφημερίδα την άποψή του ότι το νέο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία δεν θα επιτύχει, ενώ αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοψήφισμα διατυπώνει την άποψη ότι «οργανώθηκε για να χαθεί», ώστε να επιτρέψει στην κυβέρνηση την υπογραφή μίας κακής συμφωνίας, με πρόσχημα την βούληση του ελληνικού λαού. Όμως, αντίθετα προς τις προσδοκίες αυτές ο ελληνικός λαός δεν υποχώρησε και απέρριψε τη σύναψη συμφωνίας, τονίζει ο Βαρουφακης. Προς επίρρωση δε των λεγομένών του ο τέως υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι ενώ είχε συμφωνηθεί να μιλήσει σε πολλές συγκεντρώσεις υπέρ του «Όχι», τελικά όλες οι ομιλίες του ακυρώθηκαν. Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη επιθυμούσαν την επικράτηση του «Ναι», χωρίς όμως να δηλώνει βέβαιος ότι την ίδια άποψη είχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ως προς τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια ο Γ. Βαρουφάκης δηλώνει πως επιχειρεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη. Καταλογίζει μεσαιωνικές αντιλήψεις στη γερμανική πολιτική ηγεσία ενώ παράλληλα καταγγέλλει τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Eurogroup. Αναφέρει ότι στόχος του είναι να συνενώσει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ανεξαρτήτως των πολιτικών τους πεποιθήσεων αισθάνονται ότι τους αφορούν αυτά τα φαινόμενα, αλλά και να μελετήσει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να εκδημοκρατιστεί η λειτουργία της ευρωζώνης. Ερωτώμενος αν στόχος του είναι η δημιουργία ενός κόμματος πανευρωπαϊκής εμβέλειας ο κ.Βαρουφάκης αναφέρει πως δεν το αποκλείει, σημειώνοντας όμως ότι πολλά θα πρέπει να συμβούν ως τότε. Καταλήγοντας ο τέως υπουργός αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι κατέπνιξαν την «Άνοιξη της Αθήνας» και ότι εν τέλει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν σκληρή διαπραγμάτευση ως και την τελευταία στιγμή, τελικώς δεν εφαρμόστηκε.

tsantiri

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/21
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:55
Δύση: 17:49

Σελήνη
11 ημερών

Ιλαρίωνος, Σωκράτους, Θεοδότης μάρτυρος, Φιλοθέου, Βαρνάβα και Ιλαρίωνος των οσίων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...