Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Δυνατά οι Ρώσοι Τουρίστες στην Ελλάδα

Δυνατά οι Ρώσοι Τουρίστες στην Ελλάδα

Τρίτη, 27 Μάρτιος 2012

Δυνατά οι Ρώσοι Τουρίστες στην Ελλάδα

Αύξηση 19-25% για φέτος
Παρούσα η περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις Τουριστικές Εκθέσεις στην Μόσχα

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος για την Ελλάδα από την Ρωσία κατά 25% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να προκύψει σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις μετά τις εκθέσεις MITT και Intour Market στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, το 2011 υπήρξε αύξηση στις θεωρήσεις από τη Μόσχα κατά 40% σε σχέση με το 2010, ενώ αυξημένες κατά 300% είναι και οι πολλαπλές θεωρήσεις εισόδου, που απευθύνονται σε τακτικούς επισκέπτες της χώρας (επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.λπ.), που μπαίνουν συχνά στη ζώνη Σένγκεν για επαγγελματικούς λόγους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 μόνο από το γενικό προξενείο της Μόσχας θεωρήθηκαν 480.000 βίζες, ενώ το σύνολο των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα έφτασε τις 650.000.

Σήμερα λειτουργούν 10 visa centers που λειτουργούν στις μεγαλύτερες ρωσικές πόλεις επιπλέον των ελληνικών προξενείων για την έκδοση βίζας. Μάλιστα, η συνεργασία με την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL, η οποία καλύπτει 177 σημεία στη Ρωσία επισπεύδει την έκδοση της visa.

Όσον αφορά την αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας χωρών, μετά τις Aeroflot, Rossiya Airlines, Aegean Airlines και Transaero Airlines και η ρωσική αεροπορική εταιρεία UTair, θα συνδέει την Μόσχα με την Θεσσαλονίκη, με συχνότητα πτήσεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα.

Για την Περιφέρεια μας

Οι φορείς της αγοράς θεωρούν ότι το εκτιμώμενο ανοδικό ρεύμα
των τουριστών από τη Ρωσία και κατά τη φετινή σεζόν θα καλύψει ένα μέρος των
διαφαινόμενων απωλειών από παραδοσιακές αγορές όπως η Γερμανία και η Αγγλία.

Αυτό είναι το πόρισμα από τη τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2012, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στοχεύοντας στη δυνατή και άμεση τουριστική προβολή του τουριστικού μας προϊόντος στην αγορά της Ρωσίας.

Με την επισκεψιμότητα στην έκθεση και ειδικότερα στο περίπτερο της Περιφέρειας, οι προβλέψεις για φέτος διαφαίνονται αισιόδοξες και σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Γεωργίου Κολέτσου, στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, προβλέπεται αύξηση κατά 20%, όπως εμφανίζουν οι κρατήσεις από τη ρωσική αγορά τη φετινή περίοδο για τον ελληνικό προορισμό.

Παράλληλα, αυξητική πορεία της τάξης του 19% εμφανίζει και ο μέχρι στιγμής αριθμός των χορηγήσεων θεωρήσεων (βίζα) από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία.

Πέρυσι, επισκέφθηκαν τη χώρα μας 739.000 τουρίστες από τη Ρωσία (αύξηση 63,8%) δαπανώντας το ποσό των 746 εκατ. ευρώ (αύξηση 50,4%) συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση κατά 10% της συνολικής εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης.

O όροφος που βρίσκεται η Ελλάδα...

Ποιοι συμμετείχαν στην έκθεση από τα Ιόνια Νησιά


Στην τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων στο περίπτερο της Περιφέρειας συνέβαλλαν με την παρουσία τους από την Περιφέρεια ο ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα τουρισμού και πρώην υφυπουργός, Αναστάσιος Λιάσκος και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αλίκη Λούβρου, από την ΕΤΙΝ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Δουβίτσας, από την Κέρκυρα ο Δήμαρχος Κερκύρας, Ιωάννης Τρεπεκλής και οι επιχειρηματίες, Τάκης Κουλούρης, Νίκος Κάνουλας, Αντώνης Δαφνής, τα ξενοδοχεία του ομίλου Μήτση, η Grecotel και τα ξενοδοχεία Χανδρής.

Από τη Ζάκυνθο συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Κολύρης, ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Μαμφρέδας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Δημήτρης Γαργαλέας, η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη και οι επαγγελματίες, Αναστάσιος Μποτώνης, Μάνθος Μπολίδης και Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Από την Κεφαλονιά συμμετείχαν οι Διονύσης Ραλλάτος και Γεράσιμος Τουμάσης.

Την ευθύνη του περιπτέρου έχει η ΕΤΙΝ, ενώ η πράξη τουριστικής προβολής των Ιονίων Νήσων συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Που είναι ακριβώς η ΕΤΙΝ;;;

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Μάι Μάι Μάι Μάι Μάι 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/06/18
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 05:19
Δύση: 19:58

Σελήνη
4 ημερών

Λεοντίου, Υπατίου, Θεοδούλου, Αιθερίου μαρτύρων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...