Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Η έκθεση της Sanja Hurem, στα παλιά Βλαχάτα Σάμης

Η έκθεση της Sanja Hurem, στα παλιά Βλαχάτα Σάμης

Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2015

Η έκθεση της Sanja Hurem, στα παλιά Βλαχάτα Σάμης

Το ερειπωμένο χωριό στα Βλαχάτα μετατρέπεται σε ένα χώρο του παρελθόντος που ενοποιεί την σύγχρονη και την παλαιά Κεφαλονιά

Ρεπορτάζ|Φωτογραφίες:

Κατερίνα Φωκά

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στα παλιά Βλάχάτα Σάμης έγινε η έκθεση της Sanja Hurem, με τίτλο " Μεταμόρφωση".. Χρησιμοποιώντας τον ήχο, την εικόνα και τα αντικείμενα που βρέθηκαν  στον χώρο , το έργο της Sanja Hurem εξερευνά θέματα όπως ο κύκλος της ζωής και του θανάτου , η ταυτότητα της ύπαρξης και η λεπτή γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.Όλα τα εκτιθέμενα έργα διαταράσσουν την τακτική των κανονικών συνηθειών μας και μας προσφέρουν νέες προσλαμβάνουσες. Οι ήχοι μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο , τα αντικείμενα τροποποιούνται και αντί για καθημερινά μετατρέπονται σε ιερά αντικείμενα, παλιές ιστορίες έρχονται σε μια νέα ζωή. Η έκθεση μετατρέπει το ερειπωμένο χωριό στα παλιά Βλαχάτα σε ένα χώρο του παρελθόντος  που ενοποιεί τη σύγχρονη και την παλαιά Κεφαλονιά.

Η Sanja Hurem, είναι εικαστικός καλλιτέχνης , με διεπιστημονικό έργο . Ζει και εργάζεται σε διεθνές επιπεδο με βάση στο Βερολίνο . Υπήρξε καλλιτέχνης σε δημιουργική διαμονή στο Ιόνιο κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού τα έτη 2014 και 2015.Το έργο ππυ έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Ιόνιο Κέντρο έχει επιλεγεί για προβολές - εκθέσεις σε πολλούς χώρους όπως το Εθνικό Μουσείο της Ακαδημίας στη Νέα Υόρκη και το Κέντρο τεχνών στην Τενερίφη Ισπανία.το εκπαιδευτικό υπόβαθρο της καλλιτέχνιδας περιλαμβάνει τίτλο σπουδών από το πανεπιστήμιο Northwestern και μεταπτυχιακλες σπουδές στις καλές τέχνες στο πανεπιστήμιο του Plymouth και Ινστιτούτο Transart ( UK Βερολίνο ).Το έργο της περιλαμβάνει κομμάτια βίντεο , εγκαταστάσεις και φωτογραφία.
Η έκθεση έγινε σε συνεργασία του Ιόνιου Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού, με τον Ν.Ο.Αργοστολίου και τα Vlahata Samis.gr

Ρεπορτάζ|Φωτογραφίες: Κατερίνα Φωκά

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/19
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:53
Δύση: 17:52

Σελήνη
9 ημερών

Ιωήλ προφήτου, Ουάρρου και Σαδώα μαρτύρων, Μνάσωνος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...