Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

Ευχαριστεί

Μετά την ανοικτή εκδήλωση της Βιβλιοθήκης μας στις 31 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ στο Ληξούρι, για την επιτυχία της οποίας ευχαριστούμε και από αυτήν τη θέση όλους τους συντελεστές, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Α. Κτηριακά

1.Καθαρίστηκε ο χώρος, που περιβάλλει την προκατασκευασμένη αίθουσα και λειτουργεί ως Δανειστικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης.
2.Στεγανοποιήθηκε (στέγη, παράθυρα) το «χτυπημένο» από το σεισμό κτήριο της Βιβλιοθήκης, για να προφυλαχθεί από τις βροχές το βιβλιακό και άλλο υλικό, όσο διάστημα ακόμη θα παραμένουν στο κτήριο.
3.Βρισκόμαστε σε μόνιμη επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση και ολοκλήρωση των φάσεων και των διαδικασιών της μελέτης υποστύλωσης. Αυτόν τον καιρό η μελέτη εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για τη σχετική γνωμοδότηση, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα καθυστερήσει μετά από σχετική επικοινωνία που είχε η βουλευτής  κ. Α.  Θεοπεφτάτου με τον υπουργό Πολιτισμού.

Β. Παραχώρηση - Συσκευασία

1.Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του παραχώρησε τη χρήση του Μουσείου του Ληξουριού στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη μέχρι την ολοκλήρωση των επισκευών του κτηρίου της τελευταίας, ενώ παράλληλα ανέλαβε ο Δήμος την υποχρέωση των επισκευών του Μουσείου. Απομένει να κάνει αποδεκτή την παραχώρηση το Υπ. Παιδείας, για να προχωρήσουμε με το Δήμο στη σύνταξη των συγκεκριμένων όρων παραχώρησης. Ήδη η ΚΕΔΗΚΕ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των επισκευών του Μουσείου (σύνταξη σχετικής μελέτης).
2.Έχουμε ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται η τοποθέτηση των βιβλίων σε χαρτοκιβώτια, χάρη στην προσφορά των «Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς», με τη βοήθεια συμπολιτών μας. Παράλληλα, συσκευάζονται και άλλα αντικείμενα της Βιβλιοθήκης, τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν και αυτά στο νέο χώρο του Μουσείου.


Γ. Εκδηλώσεις

1.Ακυρώθηκε, λόγω του σεισμού ανήμερα της επετείου (17-12-2015), η καλά προετοιμασμένη εκδήλωσή μας για το Πολυτεχνείο.
2.Οργανώθηκε στις 24 Νοεμβρίου στην προκατασκευασμένη αίθουσα της Βιβλιοθήκης εκδήλωση με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουριού για θέματα διατροφής με τη συμμετοχή της διατροφολόγου κ. Ελ. Σολωμού.
3.Στην προκατασκευασμένη αίθουσα της Βιβλιοθήκης φιλοξενείται η δραστήρια Λέσχη Ανάγνωσης των μαθητών/τριών του Λυκείου Ληξουριού, η οποία και έχει τη στήριξη της υπαλλήλου μας κ. Βάσως Μαθιουδάκη.
4.Προετοιμάζουμε διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων (21-22 Δεκεμβρίου) στην προκατασκευασμένη αίθουσα της Βιβλιοθήκης για τα και με τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Ληξουριού (χριστουγεννιάτικες ιστορίες, έθιμα, δρώμενα κ.λπ.) με τη καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Γερ. Γαλανού και τη συνδρομή της εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Έλενας Λιάτου, της θεατρολόγου κ. Αναστασίας Θωμά και της εκπαιδευτικού-υπαλλήλου της Βιβλιοθήκης κ. Β. Μαθιουδάκη.

Δ. Επισκέψεις – Συναντήσεις

1.Στις 8-12-2015 επισκέφθηκε το χώρο της Βιβλιοθήκης ο νέος Μητροπολίτης σεβασμιότατος κ. Δημήτριος, συνοδευόμενος από τον π. Χαρ. Μαρκέτο και τον κ. Γιώργο Κατσιβέλη, αντιπρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Π. Πετράτος μαζί με την υπάλληλο κ. Β. Μαθιουδάκη.
2. Στις 12-12-2015 έγινε, με την παρουσία του αντιπροέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Γερ. Φαρακλού, αυτοψία στο χώρο του μνημείου των Ιακωβάτων από τον κ. Ηλία Νομπιλάκη, καθηγητή στο ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης), προσκαλεσμένο από το Δήμο Κεφαλονιάς για την εξέταση αποκατάστασης των μνημείων, που «χτυπήθηκαν» από τους σεισμούς του 2014. Ο κ. Γ. Φαρακλός συμμετείχε, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου, του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την ιστορικό της Τέχνης κ. Δώρα Μαρκάτου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 13ης-12-2015 στα γραφεία του Τμήματος του ΤΕΙ στο Ληξούρι, όπου ο κ. Η. Νομπιλάκης εξέθεσε τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις του για τη δρομολόγηση της αποκατάστασης των μνημείων και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Ε. Ευχαριστίες

Έχουμε την υποχρέωση να απευθύνουμε και δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς
α) τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., κ.κ. Ά. Κωνσταντάκη και Γ. Κατσιβέλη αντίστοιχα καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., που από την αρχή ασπάστηκαν την πρότασή μας για παραχώρηση της χρήσης του Μουσείου του Ληξουριού στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη και συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση,
β) το δημοτικό σύμβουλο (και τ. πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης) κ. Β. Ρουχωτά, που εισηγήθηκε και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, που ψήφισαν την παραχώρηση της χρήσης του Μουσείου στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.
γ) τον αντιδήμαρχο Παλικής κ. Α. Μοσχονά, που μερίμνησε για την καθαριότητα του χώρου έξω από την προκατασκευασμένη αίθουσα της Βιβλιοθήκης.
δ) τη βουλευτή του Νομού κ. Α. Θεοπεφτάτου για τη συνδρομή της στην επιτάχυνση των διαδικασιών της μελέτης υποστύλωσης της Βιβλιοθήκης.
ε) τον προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ κ. Ν. Μπούκα για την πρόθυμη παραχώρηση των αιθουσών του Τμήματός του για την εκδήλωση του Πολυτεχνείου (η οποία δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω του σεισμού) καθώς και τον καθηγητή του ίδιου Τμήματος κ. Ν. Λάσκαρη για την παροχή διευκολύνσεων στο στήσιμο της Έκθεσης Βιβλίου και Εντύπου, αλλά και την ομιλήτρια κ. Ευ. Καμινάρη-Γαϊτανίδου, τις φιλολόγους κ. Φοίβη Ρίζου και κ. Όλγα Μαρκέτου του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα και τους μαθητές τους καθώς και τη Μικτή Χορωδία «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» με το μαέστρο της κ. Σπ. Θεοτοκάτο, που όλοι πρόθυμα δέχτηκαν να πλαισιώσουν την εκδήλωση.
στ) τον κ. Ευ. Βολτέρα, διευθυντή των «Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς», για την άμεση και αποτελεσματική δωρεάν, εκμέρους της επιχείρησης που διευθύνει, των χαρτοκιβωτίων, με τα οποία συσκευάζονται αυτήν την περίοδο τα βιβλία της Βιβλιοθήκης.
ζ) τους συμπολίτες μας αλλά και τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ στο Ληξούρι, που αυτήν την περίοδο βοηθούν στη συσκευασία του βιβλιακού και άλλου υλικού της Βιβλιοθήκης, προκειμένου να μεταφερθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο Μουσείο.


Θ. ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ                                                                 Π. ΠΕΤΡΑΤΟΣ

Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης                                             Πρόεδρος του Εφορευτικού
Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Δεκ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Φεβ Φεβ Φεβ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/01/22
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 07:55
Δύση: 17:43

Σελήνη
5 ημερών

Τιμοθέου αποστόλου, Αναστασίου του Πέρσου
(Τιμόθεος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...