Αρχική arrow Νέα - Ειδήσεις arrow Οκτώ εταιρίες κολοσσοί κατέθεσαν προσφορές για έρευνα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

Οκτώ εταιρίες κολοσσοί κατέθεσαν προσφορές για έρευνα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012


Οκτώ εταιρίες κολοσσοί  κατέθεσαν προσφορές για έρευνα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

To υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προχώρησε στην ανακοίνωση για τις οκτώ εταιρίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και την θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρίες είναι η αμερικανική ION Geophysical , οι νορβηγικές TGS-NOPEC, Dolphin Geophysical και Petroleum Geo-Services, η γαλλική CGG Veritas καθώς και οι Spec Partners, Spectrum Geo Limited, Fugro Multiclient Services.

Οι εταιρείες, οι έδρες των οποίων βρίσκονται σε ΗΠΑ, Νορβηγία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία, δραστηριοποιούνται σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι προσφορές των εταιριών αυτών θα αξιολογηθούν με βάση οικονομικούς και τεχνικούς όρους, όπως έκταση των ερευνών, εμπειρία, δυνατότητα προώθησης των περιοχών στη διεθνή αγορά κ.α.

Η αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου. Στόχος του υπουργείου και του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Μανιάτη είναι να ολοκληρωθούν οι σεισμικές έρευνες και η αξιολόγηση των δεδομένων πριν το τέλος του έτους, ώστε μέσα στο 2012 να προκηρυχθούν διαγωνισμοί για παραχώρηση περιοχών («οικόπεδα») προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Οι σεισμικές έρευνες θα δείξουν σε ποιες περιοχές υπάρχουν πιθανότητες εξεύρεσης αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων, ωστόσο η τελική εικόνα προκύπτει μετά από γεωτρήσεις.

Πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα και για το επενδυτικό κλίμα το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις σεισμικές έρευνες. Το κόστος των σεισμικών ερευνών θα αναλάβουν η εταιρία (ή οι εταιρίες) που θα επιλεγούν από την Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες στη συνέχεια μεταπωλούν τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρίες που θα αξιολογήσουν με βάση αυτά, αν υπάρχει ενδιαφέρον για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, των γεωτρήσεων, που είναι και το πλέον δαπανηρό.

newsbomb

Comments:

Τελευταία ενημέρωση Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012
< Προηγούμενα Επόμενα >

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτό το άρθρο!

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/23
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:57
Δύση: 17:47

Σελήνη
14 ημερών

Ιακώβου του αδελφοθέου, Ιγνατίου Κων/πόλεως, Ιωάννου νεομάρτ.
(Ιάκωβος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...