Αρχική arrow Τεχνολογία arrow Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει το «παπάκι» του e-mail

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει το «παπάκι» του e-mail

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει το «παπάκι»

του e-mail;


Σύμβολο με ποικίλες ερμηνείες

Πόσες πολλές και διαφορετικές ερμηνείες μπορεί να έχει το «παπάκι» του e-mail, που αποτελεί τον δίαυλο που στέλνει τα μηνύματα σας στον προορισμό τους;

Στη Σουηδία, συμβολίζει την προβοσκίδα του ελέφαντα, ενώ στη Σερβία τον πίθηκο, στην Κορέα το σαλιγκάρι και στην Ταϊβάν τον μικρό ποντικό. Το εν λόγω σύμβολο, απέκτησε μια διαφορετική διάσταση, όταν ο δημιουργός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Ray Tomlinson, το 1971 του έδωσε την δική του λειτουργία, καθώς πριν χρησιμοποιούταν μόνο από παντοπώλες και λογιστές, ενώ στην αγγλική γλώσσα, χρησίμευε στην μετατροπή αναλογιών ή μεγέθους διαφόρων πραγμάτων, σε τοποθεσίες.

Μάλιστα, το @ αποτελεί την μόνο πρόθεση, σε όλο το πληκτρολόγιο, σύμφωνα με τον Tomlinson. Πάντως, η σημασία του δεν είναι η ίδια σε όλες τις χώρες και τους πολιτισμούς, ενώ αρκετές φορές δεν είναι δυνατή ούτε καν η εμφάνιση του σε κάποιες ιστοσελίδες. Όπως αναφέρουν οι γλωσσολόγοι, το κάθε κράτος, αντιμετωπίζει διαφορετικά τη σημασία αυτού του συμβόλου, ανάλογα με την κουλτούρα του. Επίσης, στη μετάφραση ενός συμβόλου, παίζει ρόλο και το γεγονός, ότι ο κάθε άνθρωπος είναι εξοικειωμένος με διαφορετικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, στο Ισραήλ, το «παπάκι», μοιάζει με ένα στρούντελ, ενώ στην Τσεχία, οι άνθρωπου είδαν μια σφουγγαρίστρα και στη Ρωσία ένα σκυλάκι, εξ ου και το όνομα «sobachka» (σκυλάκι), που του έδωσαν οι Ρώσοι. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους Σουηδούς, οι οποίοι δίνουν μια διπλή ερμηνεία στο @, καθώς πέρα από την προβοσκίδα, τους παραπέμπει και σε ένα είδος κανέλας που έχουν εκεί, δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση για την ονομασία που θα του δώσουν και έτσι είναι οι πρώτοι στη λίστα με τις περισσότερες ερμηνείες.

Στην Σρι Λάνκα από την άλλη, δεν υπάρχει κάποια ακριβής ονομασία για το μικρό σχέδιο, από την κυβερνητική υπηρεσία των νέων τεχνολογιών, οπότε και το αποκαλούν απλώς «at». Το ίδιο ισχύει και για την Ιαπωνία, που το αναφέρει στην γλώσσα της ως «atto maaku» (δηλαδή, το αγγλικό «at»).

Ο Tomlinson, παρά τα 69 του χρόνια, συνεχίζει να δουλεύει ως προγραμματιστής σε διάφορες δουλείες, που δεν σχετίζονται με το e-mail, ενώ στην ερώτηση για το αν οι κόρες του περηφανεύονται για τα επιτεύγματα του, εκείνος απαντά γελαστός, πως βλέπουν το όλο θέμα πολύ πιο χαλαρά.

E-Radio.gr Daily

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/22
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:56
Δύση: 17:48

Σελήνη
13 ημερών

Αβερκίου του ισαποστόλου, των Αγίων 7 παίδων των εν Εφέσω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...