Αρχική arrow Τεχνολογία arrow Skype Translator. Βιντεο-κλήσεις με real time μετάφραση!

Skype Translator. Βιντεο-κλήσεις με real time μετάφραση!

Πέμπτη, 29 Μάιος 2014

Skype Translator

Βιντεο-κλήσεις με real time μετάφραση!

Η Microsoft στο πλαίσιο της Code Conference ανακοίνωσε το Skype Translator, μία νέα επαναστατική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει τη (σχεδόν) Real time μετάφραση οποιασδήποτεβιντεο-κλήσης πραγματοποιείται μέσω του Skype.

Ο CEO της Microsoft Satya Nadella μιλώντας κατά τη διάρκεια της Code Conference, τόνισε ότι το "next big thing" της Microsoft θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις γλώσσες που θα εξελίσσεται η εκάστοτε συνομιλία και να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζοντας αρχικά με τη μορφή υποτίτλων στο κάτω μέρος της οθόνης (και στη συνέχεια και με φωνή) τα όσα αναφέρει ο κάθε συνομιλητής στη γλώσσα του άλλου συνομιλητή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Microsoft, η διαδικασία στα πρώτα στάδια του Skype Translator δεν θα γίνεται μεαπόλυτα αυτόματο τρόπο, αλλά ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να περιμένει για έναμικρό χρονικό διάστημα μέχρι πρώτα να καταγραφούν και να αναγνωριστούν από το σύστημα τα γλωσσικά δεδομένα και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η μετάφραση. Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογες προσπάθειες, οι οποίες όμως τελικά δεν τελεσφόρησαν. Ωστόσο, με το Skype Translator η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει κάτι που πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσες να το δεις μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.microsoft skype

Η υπηρεσία Skype Translator αναμένεται να εισέλθειv σε beta φάση στα τέλη του έτους, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί το ποιες γλώσσες θα υποστηρίζονται στα αρχικά στάδια της. Για να πάρετε μία μικρή γεύση για το τι θα σας προσφέρει το Skype Translator στην τελική του μορφή λίγο πριν το τέλος του 2014, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί. 

digitallife.grComments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/23
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:57
Δύση: 17:47

Σελήνη
14 ημερών

Ιακώβου του αδελφοθέου, Ιγνατίου Κων/πόλεως, Ιωάννου νεομάρτ.
(Ιάκωβος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...