Αρχική arrow Τεχνολογία arrow Η Ελλάδα πύλη εισόδου ψηφιακής τεχνολογίας από την Κίνα

Η Ελλάδα πύλη εισόδου ψηφιακής τεχνολογίας από την Κίνα

Πέμπτη, 23 Μάιος 2013

Η Ελλάδα πύλη εισόδου ψηφιακής τεχνολογίας

από την Κίνα

Πύλη εισόδου ψηφιακής τεχνολογίας από την Κίνα, έχει τις προοπτικές να γίνει η Ελλάδα, αν ευοδωθούν και καρποφορήσουν τα μνημόνια συνεργασίας, τα οποία έχουν υπογραφεί επί κινεζικού εδάφους κατά την πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά και της πολυπληθούς κυβερνητικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με τις Huawei και ΖΤΕ, ενώ πέρα από το επίπεδο της συμφωνίας το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και οι συνομιλίες πολλά υποσχόμενες. Ειδικά για τη ΖΤΕ διαρρέεται ότι είναι θετικά διακείμενη προς τη δημιουργία εργοστασίου συναρμολόγησης στη χώρα μας. Προφανώς είναι νωρίς ακόμη να προκαταλάβουμε το βαθμό δραστηριοποίησης των κινεζικών εταιριών σε ελληνικό έδαφος καθ΄ότι η έννοια του μνημονίου συνεργασίας, αντανακλά καθαρά προθέσεις και για να ειπωθεί κάτι σαφέστερα, θα πρέπει να μετασχηματιστούν σε συμφωνίες. Άλλωστε κομβικό, μάλλον καθοριστικό, ρόλο θα παίξει η κατάληξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς των Κινέζων για τον ΟΛΠ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και γενικότερα τα μέσα για να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως κόμβος διασύνδεσης Ευρώπης-Κίνας.

Συγκεκριμένα τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε ο κ.Χαζηδάκης προβλέπουν τα εξής:

Η Huawei, τα επόμενα τρία χρόνια θα εγκαταστήσει στην Ελλάδα ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο για προϊόντα της, ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά ερευνητικά κέντρα και ελληνικές τεχνολογικές εταιρίες. Επιπλέον, η Huawei είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και να παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους.

Η ZTE, επιθυμεί και εκείνη φυσικά να εγκαταστήσει στο λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της προς την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, και ο Υφυπουργός, Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησαν σειρά σημαντικών και ουσιαστικών συναντήσεων με κυβερνητικούς φορείς και επιχειρηματικούς ομίλους στις οποίες συζητήθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η επένδυση τους στην Ελλάδα.

Στη Σαγκάη, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μηταράκης επισκέφθηκαν τα ερευνητικά κέντρα των κορυφαίων εταιρειών τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού Huawei και ZTE. Οι υπουργοί ξεναγήθηκαν στους χώρους των ερευνητικών κέντρων και ενημερώθηκαν από τους αντιπροέδρους των εταιρειών για τα νέα προϊόντα και τεχνολογίες που προωθούν οι δύο εταιρείες παγκοσμίως. Οι συναντήσεις έδωσαν την ευκαιρία να συζητηθούν περαιτέρω τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφηκαν μεταξύ των δυο εταιρειών και της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υπογραφής συμφωνιών παρουσία των δύο Πρωθυπουργών στο Πεκίνο στις 16 Μαΐου. Οι δύο πλευρές προγραμμάτισαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους με σκοπό να ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.

http://www.weeklytelecom.gr/

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/23
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:57
Δύση: 17:47

Σελήνη
14 ημερών

Ιακώβου του αδελφοθέου, Ιγνατίου Κων/πόλεως, Ιωάννου νεομάρτ.
(Ιάκωβος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...