Αρχική arrow Τεχνολογία arrow Η Ιταλία η πρώτη χώρα που επιβάλει τον φόρο Google Tax

Η Ιταλία η πρώτη χώρα που επιβάλει τον φόρο Google Tax

Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2014

photo by infocomΗ Ιταλία η πρώτη χώρα
που επιβάλει τον φόρο
Google TaxΗ Ιταλική βουλή πρόσφατα προχώρησε σε ψήφιση νόμου ο οποίος προβλέπει ένα νέο μέτρο αναφορικά με τη διαφήμιση στο διαδίκτυο.

Το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο ανεπίσημα φέρει τον τίτλο «φόρος Google» αναφέρει πως οι επιχειρήσεις με βάση την Ιταλία θα πρέπει να αγοράζουν διαφημιστικό χώρο στο διαδίκτυο από επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν φορολογική βάση στη χώρα και όχι από έτερες οι οποίες έχουν βάση φορολογικού «παραδείσους» όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και τις Βερμούδες.

Το συγκεκριμένο φορολογικό μέτρο όπως είναι λογικό έχει προξενήσει ποικίλες αντιδράσεις αλλά και σημαντικές ενστάσεις με εξειδικευμένους δικηγόρους να κάνουν ήδη ανοιχτά λόγο για παραβίαση της νομοθεσίας περί εμπορικών κινήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται σε συνέχεια αιτήματος που είχε διατυπωθεί σε διάσκεψη 20 κρατών, το οποίο ζητούσε έλεγχο της κίνησης μεγάλων κεφαλαίων προς φορολογικούς παραδείσους. Ειδική μάλιστα μνεία είχε γίνει στη διάσκεψη του περασμένου Ιουλίου στις πρακτικές που ακολουθούν επιχειρήσεις όπως η Google, η Yahoo και η Apple.

Η Ιταλία γίνεται με την απόφαση αυτή η πρώτη μεγάλη χώρα της Ευρώπης που λαμβάνει μία επίσημη θέση στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μία «διαρροή» κεφαλαίων η οποία έχει υπολογιστεί πως αγγίζει σε παγκόσμια κλίμακα τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.


Ωστόσο, σε αντίθεση με την αρχική πρόθεση να ξεκινήσουν αμέσως την εφαρμογή του νόμου, o Ιταλός πρωθυπουργός, Enrico Letta, ανακοίνωσε ότι ο φόρος θα αναβληθεί μέχρι την 1 Ιουλίου του 2014.

Αυτό, δήλωσε, θα διασφαλίσει ότι μπορεί να γίνει σε συνεργασία και με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Παρά το ψευδώνυμό του, ο φόρος δεν επηρεάζει μόνο τη Google, αλλά και αμέτρητες άλλες εταιρείες. Ο νόμος έχει ως στόχο να καταστήσει υποχρεωτική για τις επιχειρήσεις που διαφημίζουν και πωλούν online στην Ιταλία, την λειτουργία τους μέσω εταιρειών που έχουν φορολογική παρουσία στη χώρα.

Αυτό έχει επικριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αμφιβάλλει εάν ένας τέτοιος φόρος είναι νόμιμος.

Πηγή: online-pressblog, nooz, secnews

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/22
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:56
Δύση: 17:48

Σελήνη
13 ημερών

Αβερκίου του ισαποστόλου, των Αγίων 7 παίδων των εν Εφέσω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...