Αρχική arrow Τεχνολογία arrow Εχετε πειρατικό λογισμικό Windows ή Office; Οι αγωγές άρχισαν

Εχετε πειρατικό λογισμικό Windows ή Office; Οι αγωγές άρχισαν

Πέμπτη, 11 Δεκέμβριος 2014

Εχετε πειρατικό λογισμικό Windows ή Office; Οι αγωγές άρχισαν!Κάτοχοι πειρατικού λογισμικού δέχτηκαν κλήτευση

Ανοχή δείχνει εδώ και χρόνια η Microsoft σε όσους χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό της. Η συμπεριφορά αυτή όμως δεν ισχύει για όλους.

Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από μέρους της εταιρείας, όμως τα διεθνή Μέσα έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν περιπτώσεις κατόχων πειρατικού λογισμικού οι οποίοι έλαβαν δικαστική κλήτευση!

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια η Microsoft να μην είχε ασχοληθεί με το θέμα των πειρατικών λογισμικών, το οποίο της στοιχίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο, όμως φαίνεται πως έβαλε χέρι στους πειρατές που ενεργοποιούν επανειλημμένα το παράνομο λογισμικό για δεκάδες άλλους χρήστες, παρέχοντάς το ως υπηρεσία.

Φαίνεται πως η εταιρεία εντόπισε μια IP διεύθυνση από την οποία γίνονταν συνεχώς ενεργοποιήσεις πειρατικού λογισμικού, και μάλλον επρόκειτο περισσότερο για μια εμπορική δραστηριότητα, παρά για έναν μεμονωμένο χρήστη, γι' αυτό και η Microsoft ξεκίνησε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Πάντως, φέτος στέλεχος της Microsoft παραδέχθηκε ότι η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά πόσοι και πώς χρησιμοποιούν το πειρατικό λογισμικό της, ενώ αστειευόμενος χαρακτήρισε τη χρήση αυτών των προγραμμάτων ως τη... «freemium έκδοση» του αυθεντικού λογισμικού, που, ακόμα και έτσι, οι χρήστες επιλέγουν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους.

Ωστόσο, γίνεται εμφανές ότι η εταιρεία δεν αστειεύεται όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται ασύστολα την ανοχή της για να βγάλουν χρήματα ή όταν το παρακάνουν γενικώς
.

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Ιούλ Ιούλ Ιούλ 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 Σεπ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/08/16
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 05:56
Δύση: 19:27

Σελήνη
4 ημερών

Αγίου Μανδηλίου, Διομήδους, Αποστόλου και Σταματίου νεομαρτ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...