Αρχική arrow Τεχνολογία arrow Έρχεται το OUTERNET, το Διαστημικό free Wi-fi

Έρχεται το OUTERNET, το Διαστημικό free Wi-fi

Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014

Έρχεται το OUTERNET
το Διαστημικό free Wi-fi


Μια εταιρεία της Νέας Υόρκης θα εκπέμπει δωρεάν Wi-fi στην Γη από το διάστημα, μέχρι το του 2015. Μια νέα εταιρεία που ονομάζεται  «Outernet» πραγματοποιεί το όνειρο του Tesla.

Ξεχάστε το Internet, σύντομα θα υπάρχει το OUTERNET. Αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα σκοπεύει να εκτοξεύσει εκατοντάδες μικροσκοπικούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά τον Ιούνιο του 2015.

Κάθε δορυφόρος θα εκπέμπει το Internet σε τηλέφωνα και υπολογιστές δίνοντας δωρεάν πρόσβαση σε δισεκατομμύρια  ανθρώπους στην γη.

Οι πολίτες χωρών όπως η Κίνα και η Βόρεια Κορέα που έχουν online  λογοκρισία  θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

cc

Τίποτα δεν είναι τεχνικώς αδύνατο σε αυτό το θέμα. Το σχέδιο της εταιρείας είναι να εκτοξεύσει εκατοντάδες χαμηλού κόστους δορυφόρους μινιατούρες, γνωστούς ως  Cubesats, σε χαμηλή τροχιά.

Έτσι, κάθε δορυφόρος θα λαμβάνει πληροφορίες από ένα δίκτυο επίγειων σταθμών σε όλη την γη.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως User Datagram Protocol (UDP) multitasking, που είναι το μοίρασμα των πληροφοριών μεταξύ των χρηστών σε ένα δίκτυο, το Outernet θα εκπέμπει πληροφορίες στους χρήστες.


Όπως λαμβάνεται το σήμα στην τηλεόραση σας και σερφάρετε στα κανάλια, το Outernet θα εκπέμπει το Internet σε εσάς και θα σας επιτρέπει να ανοίξετε ορισμένες ιστοσελίδες.

aa

Φέτος τον Ιούνιο το Outernet project θα αναπτύξει τους πρωτότυπους δορυφόρους για να δοκιμάσει την τεχνολογία της η εταιρεία.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 θα ζητήσουν από την NASA να δοκιμάσει την τεχνολογία τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αρχάς το 2015 σκοπεύουν να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν και να εκτοξεύουν τους δορυφόρους. Τον Ιούνιο του 2015 η εταιρεία θα ξεκινήσει να εκπέμπει το Outernet από το διάστημα.


«Εχουμε μια πολύ καλή αντίληψη για τα κοστολόγια, καθώς και εμπειρία εργαζόμενοι με διάφορα διαστημόπλοια» είπε ο επικεφαλής του Outernet, ο οποίος απάντησε σε μερικές ερωτήσεις σχετικά στο Reddit.

Δεν υπάρχει αρκετή πρωτότυπη έρευνα, γιατί η περισσότερη έρευνα έχει γίνει από άλλα μικρά δορυφορικά προγράμματα και πειράματα.

Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που να είναι τεχνικά αδύνατο σε αυτό.


bb

Όμως, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών προσπαθούν να σταματήσουν το έργο προτού να απογειωθεί, Karim, δήλωσε: «Θα παλέψουμε ... και θα κερδίσουμε»

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το Outernet σκοπεύει να ζητήσει από την NASA άδεια να δοκιμάσει την τεχνολογία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο τελικός τους σκοπός είναι να αρχίσει η ανάπτυξη των δορυφόρων του Outernet στην χαμηλή γήινη τροχιά τον Ιουνιο του 2015.

Πηγή: terrapapers από daily mail

Comments:

< Προηγούμενα Επόμενα >


Get Adobe Flash Player

Module CU3ER needs Adobe Flash Player. Get it by clicking the image below!
Get Flash Player

Paparazzi Menu

Event Calendar

Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
Σεπ 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 Νοέ Νοέ Νοέ
Προσεχείς εκδηλώσεις:

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις.

Σήμερα, 2018/10/19
Kefalonia, Greece

Ανατ.: 06:53
Δύση: 17:52

Σελήνη
9 ημερών

Ιωήλ προφήτου, Ουάρρου και Σαδώα μαρτύρων, Μνάσωνος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...